דף הבית > אמיתות לכאורה
אמיתות לכאורה

אמיתות לכאורה

         

תקציר

"אמיתות לכאורה" הוא ספר הפרוזה הראשון של המשורר אברהם הוס. זאת היא פרוזה צלולה ומרתקת שיצאה תחת ידו של משורר שכתיבתו קנתה לה מקום של כבוד בשירה העברית. הריתמוס של הפרוזה של אבהרם הוס נע בזהירות על גבול הכתיבה המסאית המיומנת. הוא מדייק בהתבוננויותיו ומגלה רגישות רבה לניואנסים רגשיים דקים מן הדקים.

בספר זה מפגין אברהם הוס את כוחו במגוון מרשים ביותר של ז´אנרים: כך, למשל, הוא עושה חיל בעיצובו של סיפור בנוסח מקראי, דרך סיפורים מיתולוגיים, הסיפור ההיסטורי הקצר, ועד לפרקים אוטוביוגרפים על נעורים בתל-אביב. הוס צולל ביד אמונה לנבכי הזמן ההיסטורי, הוא משחזר את תרבות השירה החצרנית בספדר של ימי הביניים דרך דמותו של דונש בן לברט ומעמיד פרקים בדויים על דמויות של סופרים מן העבר כמ מישל די מונטין והיינריך היינה.

אברהם הוס תרגם רבות שירה, סיפורת, מחזות ומסות מגרמנית, אנגלית וצרפתית. הוא פרסם עד כה את ספרי השירה: באבן הקשה (עם עובד, תל-אביב תשל"ב); תנועות ועיצורים (ספרית מקור, תל-אביב תשמ"ד); עכשיו; אז (כרמל, ירושלים תשנ"ט).

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 78 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

סיפור אהבה בניו יורק

סיפור אהבה בניו יורק

דוד בן-בסט
מחיר מכירה מודפס 89 ₪
מכירה מוקדמת - 69 ש"ח
המדריך לאושר הפשוט

המדריך לאושר הפשוט

יאנה דרום
מחיר מכירה מודפס 69 ₪מחיר מודפס קודם98 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
היסטוריות של טבע

היסטוריות של טבע

פרימו לוי
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
דרגות שונות של הסתרה

דרגות שונות של הסתרה

מירה רן
מחיר מכירה מודפס 87 ₪
הביתה הלוך חזור

הביתה הלוך חזור

אילה דקל
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
רסיסי לילה

רסיסי לילה

אילה דקל
מחיר מכירה מודפס 98 ₪