דף הבית > דמוקרטיה בנסיגה
דמוקרטיה בנסיגה

דמוקרטיה בנסיגה

         

תקציר

השמועות על מותה של הדמוקרטיה מוגזמות; החשש לגבי עתידה – מוגזם הרבה פחות.
מיד לאחר השבעת ממשלת נתניהו השישית בסוף שנת 2022, הציג שר המשפטים יריב לוין תוכנית מקיפה לעיצוב מחדש של יסודות המשטר בישראל. כיצד ניתן להסביר את החשש מתוכניתו ואת התגובות החריפות שעוררה בציבור הישראלי? עד כמה מדובר במאבק פוליטי ייחודי לישראל? ומהם המאפיינים המשותפים בינו לבין האיומים על הדמוקרטיה במדינות אחרות?
בספר זה משלבים פרופ' נעם גדרון ופרופ' יניב רוזנאי את נקודות המבט המשפטית והפוליטית, כדי לבאר אתגרים הניצבים בפני דמוקרטיות מערביות בכלל ובפני הדמוקרטיה הישראלית בפרט. הספר מצביע על התחזקות הפופוליזם והקיטוב כשתי מגמות שחותרות יחדיו תחת הסדר הדמוקרטי בישראל ובעולם. מתוך חשש אמיתי לעתיד מדינת ישראל, בוחנים מחברי הספר את תהליכי העומק ואת חולשת המבנים המוסדיים שהביאו אותנו למשבר החוקתי של שנת 2023, ומציעים הצעות מעשיות לחיזוק הדמוקרטיה הישראלית.
פרופ׳ נעם גדרון הוא חבר סגל במחלקה למדע המדינה ובתוכנית לפילוסופיה, לכלכלה ולמדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים.
פרופ׳ יניב רוזנאי הוא סגן הדיקן בבית ספר הארי רדזינר למשפטים ומנהל אקדמי משותף של מרכז רובינשטיין לאתגרים חוקתיים באוניברסיטת רייכמן.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 49 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

ספר שני ב 9.9 ש"ח
שמע ישמעאל

שמע ישמעאל

ינון-דן קהתי
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
ספר שני ב 9.9 ש"ח
על דמוקרטיות וכיתות מוות

על דמוקרטיות וכיתות מוות

דאגלס מאריי
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
מלחמת הכלכלות

מלחמת הכלכלות

נח הקר
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
ספר שני ב 9.9 ש"ח
דברים שבעל פה

דברים שבעל פה

עמוס עוז
מחיר מכירה מודפס 92 ₪
25% הנחה
האדם מחפש זהות

האדם מחפש זהות

משה פייגלין
מחיר מכירה מודפס 88.5 ₪מחיר מודפס קודם118 ₪
ספר שני ב 9.9 ש"ח
ביל מאהר מגלה את אמריקה במאה ה-21

ביל מאהר מגלה את אמריקה במאה ה-21

ביל מאהר
מחיר מכירה מודפס 108 ₪