דף הבית > הכול לפי מידה
הכול לפי מידה

הכול לפי מידה

         

תקציר

הספר הכול לפי מידה מתאר איך החיבור בין מדענים פורצי-דרך, מהפכנים נלהבים ויזמים ממולחים יצר את שיטת המדידה השלטת היום בעולם – השיטה המטרית.
בשנת 1972 יצאה משלחת בראשותם של שני מדענים צרפתים, דלאמבר ומשאן, למדוד את כדור הארץ ועל סמך זה לייסד את המטר – שאמור היה להיות אחד חלקי מליון של המרחק בין קו המשווה לקוטב.
הם קיוו שמעתה ישמש כדור הארץ בסיס למדידה במקום המידות שנקבעו באופן שרירותי על ידי השליטים של כל כפר ומחוז.
בעוד הם פונים האחד צפונה, לאורך המרידיאן הצרפתי, והשני דרומה, הם לא יכלו לשער עם אלו מכשולים וסכנות ייאלצו להתמודד. ביציאה מפריז, אך כפסע היה בין דלאמבר לבין הגיליוטינה, בעוד משאן, לכוד מאחורי קווי האויב במלחמה נגד ספרד, מצא את עצמו בכלא. שבע שנים חלפו עד שהם חזרו לפריז כגיבורים.
ואולם טעות מזערית שמשאן גילה בחישובים שלו ושהוא התאמץ להסתיר, הביאה לבסוף למותו. מותו של משאן אילץ את עמיתו לבחור בין הנאמנות לידידו לבין המדע.

קן אלדר, בעל תואר דוקטור בפיזיקה ובהיסטוריה מטעם אוניברסיטת הרווארד, הוא מחברם של ספרים העוסקים בשילוב בין טכנולוגיה, היסטוריה וכלכלה. ספרו זה זיכה אותו בפרס דקסטר לשנת 1998 עבור הספר הטוב ביותר על ההיסטוריה של הטכנולוגיה.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 88 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

מתימן אל ציון

מתימן אל ציון

נעמי קהתי-ברונר
מחיר מכירה מודפס 106 ₪
אריתראה במדרון ההיסטוריה

אריתראה במדרון ההיסטוריה

חגי ארליך
מחיר מכירה מודפס 106 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
תומאס גפרסון והפיראטים של טריפולי

תומאס גפרסון והפיראטים של טריפולי

בריאן קילמיד
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
שחמט בברלין

שחמט בברלין

גיילס מילטון
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
חודש הספר 20% הנחה
היסטוריון בעזה

היסטוריון בעזה

ז'אן-פייר פיליו
מחיר מכירה מודפס 76.8 ₪מחיר מודפס קודם96 ₪
הפוליטי בזמן הקורונה

הפוליטי בזמן הקורונה

חדוה ישכר
מחיר מכירה מודפס 104 ₪