דף הבית > המשפט האחרון של קפקא
המשפט האחרון של קפקא

המשפט האחרון של קפקא

         

תקציר

לפני מותו הורה פרנץ קפקא למקס ברוד לשרוף את כל הכתבים הנותרים אחריו. ברוד, לא זו בלבד שלא קיים את בקשת חברו, אלא שב-1939 לקח איתו את כתבי היד של קפקא והביא אותם לארץ ישראל. מאז הקדיש את שארית חייו לעריכת הכתבים ולהפצתם. בעצם הבגידה בצוואת חברו הוא הציל את מורשת קפקא מכיליון.

בספרו המשפט האחרון של קפקא מתאר בנימין באלינט את הקרב על כתבי היד הללו בין הטוענים לבעלות עליהם ואת ההליך המשפטי השנוי במחלוקת שהתנהל סביבם. זהו דין וחשבון מרתק, המעורר דילמות משפטיות, אתיות ופוליטיות. בה בעת זהו דיוקן ביוגרפי של גאון ספרותי וסיפורן של שתי מדינות, ישראל וגרמניה, המבקשות להתמודד עם טראומות העבר שלהן באמצעות התביעה לבעלות על מורשתו של הסופר המודרניסט הדגול.

המשפט האחרון של קפקא זכה בפרס "ספר השנה" של האקונומיסט ובפרס סמי רוהר לשנת 2020.

"מרתק ועמוק, מציג באור חדש לא רק את גדול הסופרים במאה העשרים ואת גורל כתביו, אלא גם את שאלת הבעלות על יצירת האמנות".
ניקול קראוס

"באלינט משלב באלגנטיות תמונות מבית המשפט ופרקים מתוך הביוגרפיה של קפקא והתרבות שנוצרה לאחר מותו. הוא מבליט את הפרדוקסליות של ההליך המשפטי שהתיימר לקבע את הזהות של הסופר השנוי במחלוקת, ה'מוקצה' האולטימטיבי. [...] הקוראים את הפרוזה המוקפדת והאירונית של באלינט יתאהבו בקפקא ויתייראו מפני החוק".
האקונומיסט

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 118 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

קפוט

קפוט

וולפגנג מינכאו
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
העברית שפה חיה כרך י

העברית שפה חיה כרך י

רינה בן-שחר
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
המשפט האחרון

המשפט האחרון

יהודית דורי-דסטון
מחיר מכירה מודפס 128 ₪
להאיר את מוחי

להאיר את מוחי

שירה ילון-חיימוביץ
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
התעוררתי ב-06:29

התעוררתי ב-06:29

גוליה צייטון
מחיר מכירה מודפס 89 ₪
בקרוב
קולו של המשורר

קולו של המשורר

אלן גינסברג
מחיר מכירה מודפס 49 ₪