דף הבית > זאן ברטראן-פונטאליס
זאן ברטראן-פונטאליס

זאן ברטראן-פונטאליס

         

תקציר

142 עמודים.
ז`אן - ברטראן פונטאליס - פסיכואנליטיקאי, סופר,מוציא לאור ומוסמך להוראת הפילוסופיה - החל את דרכו כתלמידם של סארטר ושל לקאן ונעשה לאחד מפעיליה המרכזיים של התנועה הפסיכואנליטית הצרפתית.

פונטאליס השתתף בהקמת האגודה הפסיכואנליטית של צרפת, שבה הוא חבר מן המניין. הוא חיבר, ביחד עם ז`אן לפלאנש, את אוצר המילים של הפסיכואנליזה
(1967), וב1970 - הוא ייסד את הביטאון החדש לפסיכואנליזה ואף ניהל וערך אותו במשך עשרים וחמש שנות הופעתו. מבין כתביו הפסיכואנליטיים ניתן למנות את בין חלום לכאב (1977), רחוק מן העין (1988) וכוח המשיכה (1990), ומבין כתביו הספרותיים - את הרחק (1980) ואדם נעלם (1995); האוטוביוגרפיה שלו, אהבת ההתחלות, קיבלה את פרס פמינה - וקארסקו ב1986 - , נוסף על כך תרם פונטאליס רבות להחדרת רעיונותיו של ד``ו ויניקוט לצרפת ותרגם את כתביו לצרפתית. בספר זה משתזר קלוד ז`אנן את מסלולו האינטלקטואלי המורכב של אדם הנהנה להגדיר את עצמו כ - ,GO - between כמתווך, ומציע קריאה ביצירתו, תוך שהוא חושף בה את תרומותיו העיקריות של ז`, - ב. פונטאליס כקלינאי, כיוזם של מושגים וכתיאורטיקן של השלילי, של השפה ושל התמונה גם יחד.

קלוד ז`אנן, חבר מן המניין בתברה הפסיכואנליטית של פריז, עובד בעיר ליון; ב1986 - הוא זכה בפרם מוריס
בובה.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 57 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

חלוניות הגות מחקר ביקורת

חלוניות הגות מחקר ביקורת

יוכי (ע) פישר
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
אימפררית הסימנים

אימפררית הסימנים

רולאן בארת
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
קפוט

קפוט

וולפגנג מינכאו
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
העברית שפה חיה כרך י

העברית שפה חיה כרך י

רינה בן-שחר
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
המשפט האחרון

המשפט האחרון

יהודית דורי-דסטון
מחיר מכירה מודפס 128 ₪
להאיר את מוחי

להאיר את מוחי

שירה ילון-חיימוביץ
מחיר מכירה מודפס 108 ₪