דף הבית > ייחוד האל הדרוזי
ייחוד האל הדרוזי

ייחוד האל הדרוזי

         

תקציר

ספרו של ד"ר רדואן מנצור, "ייחוד האל הדרוזי – בין הליבה למודרנה", פותח צוהר ל"מעגל הסגור" של העדה הדרוזית, מאיר את הווייתה מזווית ייחודית ותורם רבות למחקר ההיסטורי.
בספר העמקה לנבכי היסוד החבוי, המיסטי, באמונה הדרוזית.
הספר חושף בפני קוראיו את המערך של הערכים, הזהויות, תפיסות העולם והפילוסופיה של האמונה הדרוזית, ומציג גיבורי תרבות בהווייה הדרוזית במהלך הדורות ובעת המודרנית.
הספר בוחן את הקהילה הדרוזית במגוון רחב של היבטים, דתי, חברתי, תרבותי, ושל היבטים דמוגרפיים וגאוגרפיים, היסטוריים ומורשתיים, אנתרופולוגיים ותורשתיים.
הספר מנתח את מכלול האמונות והערכים שגיבשה לעצמה החברה הדרוזית כמערך חי ונושם המתכתב עם מציאויות השעה, מתאים עצמו באופן אבולוציוני למציאות מורכבת ומשתנה, מפגיש את מערכי הקהילה הדרוזית המסורתית-פטריארכלית עם המציאות המודרנית ודן במעבר המרתק שנכפה על חברות מסורתיות בעידן המודרני ובוחן אותו ברמה הסוציולוגית והתרבותית.
הספר שלפנינו הוא מורה נבוכים להבנת "הצופן הדרוזי", ומציע ראייה שונה ויצירתית.
ספרו זה של מנצור משקף נאמנה את המתח שקיים בין הנאמר לקיים, תוך השוואה בין עמים ותרבויות, תוך תהייה אם המטען הערכי-תרבותי של הדרוזים בעולם המתפתח מושפע מאקלים סביבתי דומיננטי, או שמא בדלנותם נשמרת.
בספר ניתן למצוא עומק ורוחב תודעתיים ומחקריים על אודות הדרוזים במספר רב של תחומים, וכן התייחסות לדמויות מפתח בעלות השפעה ומנתבות דרך בקרבם, אשר היו דוגמה בתחומם הם עד כדי יצירת מיתוס.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 86 ₪

*משלוח חינם בקניה מעל 249 ש"ח  

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

מעבר לדמיון הליברלי של המחקר הביקורתי בישראל

מעבר לדמיון הליברלי של המחקר הביקורתי בישראל

כנרת שדה
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
הרצון להיות אחר

הרצון להיות אחר

פול ואלרי
מחיר מכירה מודפס 59 ₪
קולוניאליזם התיישבותי

קולוניאליזם התיישבותי

אדם קירש
מחיר מכירה מודפס 82 ₪
המסע המופלא שלי אל הארוס הנשגב

המסע המופלא שלי אל הארוס הנשגב

מעין זך
מחיר מכירה מודפס 79 ₪
רצוף אהבה

רצוף אהבה

שאול וידר
מחיר מכירה מודפס 112 ₪
הנתיב החסום

הנתיב החסום

אורי כהן
מחיר מכירה מודפס 118 ₪