דף הבית > לא גיבורים ולא נבלים
לא גיבורים ולא נבלים

לא גיבורים ולא נבלים

         

תקציר

אם משטר וישי גרם לכשל מוסרי והכפיש את עצמו בתרומתו היעילה לאובדן רבע מאזרחי המדינה היהודים הרי שלושת הרבעים הנותרים חבים את הישרדותם בעיקר לאהדתם הכנה של כלל הצרפתים כלפיהם, ולסולידריות שהפגינו מרגע שהבינו שמשפחות יהודיות הנופלות בידי הגרמנים נידונות למוות״.

 

סרז׳ קלרספלד

לוסיאן לזר (נולד ב־1924), הוא היסטוריון ומחנך צרפתי־ישראלי. במלחמת העולם השנייה הוא חבר לרשת הצלה יהודית שפעלה ברחבי צרפת הכבושה. לזר הקדיש מחקר רב שנים לסיפורם של ״חסידי אומות העולם״ ושל המחתרת היהודית בצרפת. ב־2003 יצאה בצרפת ״אנציקלופדיית חסידי אומות העולם הצרפתים״ Dictionnaire des Justes de France))

 

בהוצאת ״יד ושם״ ו־Fayard בין ספריו שתורגמו לעברית: ״המחתרת היהודית בצרפת, 1944-1940, מאבק למען הצלה״, הוצאת ״יד ושם״. 2012, ״אלכסנדר גלסברג − כומר יהודי״, הוצאת מורשת, 1991.

 

אלכסנדר דולו הוא היסטוריון צרפתי. במסגרת עיסוקיו הוא מלווה קבוצות תלמידים למחנה ההשמדה אושוויץ. מחקריו עוסקים בסיפורם של הניצולים באזורים שונים בצרפת תחת הכיבוש הנאצי.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 69 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

50% הנחה בקניית 3 ספרים
המחתרת היהודית בצרפת

המחתרת היהודית בצרפת

לוסיאן לזר
מחיר מכירה מודפס 92 ₪
השלכות מורכבות בעימותים במזרח התיכון

השלכות מורכבות בעימותים במזרח התיכון

עופר ישראלי
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
התהוותה של התפוצה היהודית גמנית

התהוותה של התפוצה היהודית גמנית

חגית לבסקי
מחיר מכירה מודפס 94 ₪
מתימן אל ציון

מתימן אל ציון

נעמי קהתי-ברונר
מחיר מכירה מודפס 106 ₪
אריתראה במדרון ההיסטוריה

אריתראה במדרון ההיסטוריה

חגי ארליך
מחיר מכירה מודפס 106 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
תומאס גפרסון והפיראטים של טריפולי

תומאס גפרסון והפיראטים של טריפולי

בריאן קילמיד
מחיר מכירה מודפס 99 ₪