עטלפים
תקציר
⋅ איזה עטלף הייתם לוקחים אתכם לאי בודד?
⋅ כיצד בוחרות עטלפות בן זוג?
⋅ האם באמת ישנם עטלפים ערפדים?
⋅ ומה היה יוצא דופן בארוחה שאכל הזואולוג יוסי יובֵל ביערות הגשם של אינדונזיה?
העטלפים הם כנראה היונקים המסקרנים ביותר בפלנטה שלנו. האם זה משום שהם מעופפים? האם בזכות יכולתם "לראות" באמצעות קולות גם בחשיכה מוחלטת? ומה הם מעוררים בנו יותר – פחד או התפעלות?
כשפרופ' יוסי יובֵל כותב על עטלפים, החיבה שלו כלפיהם פשוט מדַבקת: נוכחת בכל משפט, מלאת הומור, אהבת טבע ואדם. כמי שנמצא בחזית המחקר העולמית בנושא, רוחב היריעה והידע העצום שלו מרשימים וסוחפים.
במסעו בעקבות בעלי־החיים המסקרנים האלה מראיין פרופ' יובֵל כעשרים חוקרים משוגעים לדבר כמוהו. בספרו הוא מאפשר לנו הצצה לא רק לעולמם המרתק של היונקים המעופפים, אלא גם לחוויותיהם הלא שגרתיות של עמיתיו למקצוע שרודפים אחריהם לכל קצווי תבל.
בספר עטלפים תמצאו תשובות לשאלות מחקר מרתקות, תצאו להרפתקאות מגביהות עוף, ולא תוכלו שלא להתאהב גם אתם ביונק שמהווה השראה לחוקרים, לסופרים ולחובבי טבע בעולם כולו.
פרופסור יוסי יובֵל הוא חבר סגל בביה"ס לזואולוגיה בפקולטה למדעי החיים וראש ביה"ס סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל-אביב. מאז עבודת הדוקטורט שלו בגרמניה, זה יותר מעשרים שנה, הוא נוסע בעולם בעקבות העטלפים וחוקר אותם. המעבדה שבראשותו חוקרת התנהגות וקוגניציה של בעלי חיים ומתמחה בפיתוח חיישנים זעירים, שמוצמדים לעטלפים כדי לעקוב אחר התנועה שלהם ולהקליט את קולותיהם. השגיו המחקריים זיכו אותו במענקים ובפרסים, ומחקריו זכו להד נרחב.
בחזית: עטלף פירות מאוריציאני. צילום - עומר ינון