דף הבית > קהיליות מדומיינות
קהיליות מדומיינות

קהיליות מדומיינות

5 1
         

תקציר

מה מביא אנשים לצאת לשדה הקרב, להילחם ואף למות למען המולדת, הלאום והמדינה? תשובה מרתקת לשאלה זו נמצאת בבסיס הספר קהיליות מדומיינות, מהחיבורים המכוננים בחקר הלאומיות, ששמו הפך זה כבר למושג ידוע. בנדיקט אנדרסון, מחשובי החוקרים בתחום, מציג תיאוריה מקורית בדבר שורשיה התרבותיים והחומריים של הלאומיות. הוא בוחן אירועים היסטוריים כמו מהפכת הדפוס, שקיעת הדת ושקיעת שלטון המלוכה, דן במושגים של זהות, פטריוטיות וזיכרון קולקטיבי ושואל מה הופך קבוצת אנשים – שרובם כלל אינם מכירים זה את זה ולכן היא מתקיימת בעיקר בדמיון – לעם ולאומה.

למהדורה מעודכנת זו נלווה פתח דבר מאלף מאת פרופ' אוריאל אבולוף, המבהיר מדוע הספר הצית את דמיונם של מיליוני קוראים וחוקרים ברחבי תבל ונמנה עם חמשת הספרים המצוטטים ביותר במדעי החברה מאז ומעולם.

"אומות ולאומיוּת אינן כוחות טבע, הן יצירות חברתיות; איננו מכירים את כל חברי האומה שלנו, ובכל זאת אנו מדמיינים שהם ואנו חולקים אותה קהילה".

מתוך פתח הדבר


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 79 ₪

*משלוח חינם בקניה מעל 249 ש"ח  

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

טלטלה

טלטלה

איתן קימל
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
סדריק

סדריק

גיש עמית
מחיר מכירה מודפס 88 ₪
הסגול הגדול

הסגול הגדול

אבי לבקוביץ
מחיר מכירה מודפס 69 ₪
צעדים ראשונים

צעדים ראשונים

גרמי דה-סילבה
מחיר מכירה מודפס 109 ₪
ערך עליון

ערך עליון

גורדון פיטרסון
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
ליצור כדי להיות

ליצור כדי להיות

ריק רובין
מחיר מכירה מודפס 106 ₪