דף הבית > תום הילדות
תום הילדות

תום הילדות

         

תקציר

220 עמודים.

תום הילדות הוא ספר של חושים. בעזרת חוש הריח המושלם שלו, מסוגל פינחס לזהות בעיניים עצומות כל חפץ, אדם, בעל-חיים, או צמח, גם כאלה המרוחקים ממנו עשרות קילומטרים – כמו זרזירים בדרכם מרוסיה, המאיימים לנגוס כל חלקה טובה בגנו. ריקי, לעומת זאת, מצטיינת בחוש הטעם שלה, ובכל פעם שאביה, הגסטרונום החובב, מבקש ממנה לעצום את עיניה ולהושיט את לשונה – כדי שיוכל להניח עליה מעדן חדש שלמד להכין היא יודעת שהדבר שתחב התמוסס שם, על לשונה המושטת, עשוי לשלח ברקים של עונג, או להיפך, של כאב, בכל אברי גופה.
חושים חדים כל-כך אינם רק מעלה, הם גם סוג של נכות: הם הופכים את בעליהם לרגישים במיוחד, ולקורבנות מועדים של אלה שחושיהם רגישים הרבה פחות. ואכן, גיבורי הנובלות המכונסות בספר זה, פינחס, ריקי ושאול, מגיבים בעוצמה מפתיעה לחושניותו העזה, הבלתי-נסבלת, של עולמם: הם מתמוטטים, מתכנסים לתוך עצמם, ולפעמים, כמו שאול, אפילו נעלמים לגמרי – עד שהסיפור שב ומוצא אותם, ואפילו משיב להם את חייהם שאבדו. רק את ילדותם הוא לא יכול להשיב להם, את השלמות והתום שחשפו אותם לאלימותו של העולם.

שמעון ריקלין כתב תסכיתים לרדיו, תסריטים לקולנוע ולטלוויזיה, מחזות לתיאטרון וספרי ילדים. תום הילדות הוא ספרו הראשון למבוגרים.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 77 ₪

*משלוח חינם בקניה מעל 249 ש"ח  

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

שפן\הסדרה הקטנה

שפן\הסדרה הקטנה

שמעון ריקלין
מחיר מכירה מודפס 68 ₪
צפון פרוע

צפון פרוע

שמעון ריקלין
מחיר מכירה מודפס 84 ₪
שירה של הים

שירה של הים

שמעון ריקלין
מחיר מכירה מודפס 68 ₪
.בריכה עירונית

.בריכה עירונית

אדוה בולה
מחיר מכירה מודפס 95 ₪
.צולול

.צולול

גולי דולב-השילוני
מחיר מכירה מודפס 96 ₪
בדיקה

בדיקה

 
מחיר מכירה מודפס 3 ₪