דף הבית > אדם נפגש עם עצמו
אדם נפגש עם עצמו

אדם נפגש עם עצמו

         

תקציר

הפסיכותרפיה היא דרמה, אך אין בה מסתורין. מתחוללים בה תהליכים שהם חלק בלתי נפרד מהחיים, אלא שבמהלכה הם מתגלים, מודגשים ומוארים בבהירות ובמיקוד חזקים יותר מאשר בחיי היום יום.
הפסיכותרפיה לומדת מן המצוקה הנפשית של האדם על צרכיה האמיתיים של הנפש ועל דרכים לסיפוקם, העשויות להיות יעילות מאלה שננקטו על ידי האדם בכוחות עצמו.
בספר זה נעשה ניסיון לשרטט את קווי היסוד של החוויה הפסיכותרפויטית על פי מטרות היסוד של הטיפול הנפשי וההתנסות החווייתית של המטופל הכרוכה בהגשמתן.
בתור שכזה נועד הספר לשלושה מעגלי קוראים: לעוסקים במקצועות הסיוע הנפשי ותלמידיהם; למסתייעים בטיפול נפשי או למתעתדים להתנסות בו; למי שסקרנותם ביחס לנפש האדם מעוררת בהם את הרצון להכיר את העשייה הטיפולית.
ככל האפשר נמנע הספר משימוש במונחים מקצועיים ומתמקד בתיאור הממדים החווייתיים של הפסיכותירפיה כהתנסות אישית ובין אישית חיה ורוטטת.
אליהו רוזנהיים הוא פרופסור חבר לפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת בר אילן, ומדריך בחוג לפסיכותרפיה של בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. הוא מחברם של פרסומים אקדמיים מגוונים.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות
אזל זמנית

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

פסיכולוגיה בהוויית היהדות

פסיכולוגיה בהוויית היהדות

אליהו פרופ רוזנהיים
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
שיח מטופלים

שיח מטופלים

אליהו פרופ רוזנהיים
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
40% הנחה על הספר השני
שפה סודית

שפה סודית

ורד פלדמן
מחיר מכירה מודפס 109 ₪
העשירייה הפותחת ב 39.9 ש"ח
כוחה של שיחה

כוחה של שיחה

צרלס דוהיג
מחיר מכירה מודפס 39.9 ₪מחיר מודפס קודם106 ₪
פרויד כפשוטו

פרויד כפשוטו

רות גולן
מחיר מכירה מודפס 112 ₪
מילים ומילות

מילים ומילות

יעל פילובסקי-בנקירר
מחיר מכירה מודפס 108 ₪