דף הבית > בטלנותי
בטלנותי

בטלנותי

         

תקציר

"אי אפשר לחפש את ההווה בלוח השנה או באורלוגין, שאין אנו מציצים בהם אלא כדי להגדיר את יחסנו לעבר או כדי להתקרב אל העתיד במצפון נקי פחות או יותר. אשר לי, הדברים והאנשים המקיפים אותי, אנחנו ההווה האמיתי".

המספר, גבר מזדקן, מנסה לאחוז בפירורי אשליותיו ותשוקתו לאהבה, מסרב לשקוע בפילוסופיית ה־far niente המתוקה, אבל מבין עד מהרה שבסופו של דבר הוא משולל רצון חופשי אישי ואי אפשר להוליך את "אימא טבע" שולל.

איטלו זבבו (איטלו סבבו), הלא הוא אהרן אֵטוֹרֶה שְמִיץ, הסופר האיטלקי יליד טריאסטה (1861–1928), מחבר הרומנים "חיי", "תודעתו של זֵנו", "זִקנה", "ג'יימס ג'ויס", סיפור היכרותו וידידותו עם הסופר האירי ועוד עשרות נובלות וסיפורים קצרים – מפגין כאן שוב את יכולתו הפנומנלית לתאר באירוניה – בעיקר עצמית – מצבים אנושיים שנראים לכאורה קטנים וקלילים, אך הם מורכבים, עמוקים ומעוררים למחשבה.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 59 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

מיס אוגילבי מגלה את עצמה

מיס אוגילבי מגלה את עצמה

רדקליף הול
מחיר מכירה מודפס 84 ₪
הטירה הכחולה

הטירה הכחולה

לוסי מוד מונטגומרי
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
גלויה מההמפטונס

גלויה מההמפטונס

אלכס בראון
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
הסוס החולם ועוד שני סיפורים

הסוס החולם ועוד שני סיפורים

רשילד
מחיר מכירה מודפס 59 ₪
40% הנחה על ספר שני
הטעם שנשאר

הטעם שנשאר

דריה לאוול
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
40% הנחה על ספר שני
אפשר לבקש ממך שקט בבקשה

אפשר לבקש ממך שקט בבקשה

ריימונד קארבר
מחיר מכירה מודפס 99 ₪