דף הבית > דיוקן עצמי של אימי
דיוקן עצמי של אימי

דיוקן עצמי של אימי

         

תקציר

במשפחת רוזנבוש תמיד חיו עם המתים. דרכו על גרונם, דיברו מפיהם, היסו את קולותיהם. מתים עלולים להגיד גם את מה שלא מוכרחים לשמוע. 

נערה נשלחת מתל אביב של שנות השישים אל הדוד בארגנטינה, להתחיל בחיים חדשים. בעודה במטוס, הדוד לוקה בליבו ומת. בבת אחת היא הופכת לאורחת לא רצויה, ונדרשת - לא בפעם האחרונה - להמציא את עצמה מחדש. 

לאחר מותה, בתה הסופרת מחליטה לכתוב את הגרסה שלה לסיפורה של אימה: אישה כרזימטית, מבריקה ושבורה מהיסוד. במהרה היא נאלצת לשכוח כל מה שהיא יודעת על כתיבה, כי גם אם הצליחה לכתוב גרסה אחת של האם, ישנן אלף אחרות. 

מתצלומים שדהו, מודעות בעיתון וארכיב פנימי, המחברת מותחת קווים אל הבית המחניק בתל אביב, ורשה שלפני המלחמה, בואנוס איירס, קומונה ליד מילאנו, ולבסוף קיבוץ. בין סודות מושתקים ופקעת של אשמה, היא מחפשת את הסיפור שהאם ניסתה לספר אך לא היה מי שיקשיב.

דיוקן עצמי של אימי הוא פורטרט מסחרר, שבו הכתיבה מתפקדת כמעשה אחרון של הצלה. זהו ספר הפרוזה החמישי של יערה שחורי, משוררת וסופרת, זוכת פרס ענון, והאישי מכל ספריה. 


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 75 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

הזמנים הרועדים שלנו

הזמנים הרועדים שלנו

יערה שחורי
מחיר מכירה מודפס 69 ₪
בקרוב
חודש הספר 20% הנחה
דרושה תאומה

דרושה תאומה

יערה שחורי
מחיר מכירה מודפס 59.2 ₪מחיר מודפס קודם74 ₪
חודש הספר 20% הנחה
שעת השקרנים

שעת השקרנים

יערה שחורי
מחיר מכירה מודפס 78.4 ₪מחיר מודפס קודם98 ₪
שנות העשרים

שנות העשרים

יערה שחורי
מחיר מכירה מודפס 88 ₪
חודש הספר 20% הנחה
אקווריום

אקווריום

יערה שחורי
מחיר מכירה מודפס 70.4 ₪מחיר מודפס קודם88 ₪
אצבע שן כנף

אצבע שן כנף

יערה שחורי
מחיר מכירה מודפס 69 ₪