דף הבית > טרנטולה
טרנטולה

טרנטולה

         

תקציר

אדוארדו חלפון, גיבור הרומן טרנטולה, נשלח בהיותו בן שלוש-עשרה למחנה קיץ יהודי במולדתו גואטמלה, שבה אינו מתגורר מזה שלוש שנים. המחנה מנוהל ביד קשה על ידי סמואל בלום, האיש עם הנחש בכיס, טרנטולה על הזרוע, לפעמים גם אקדח בחגורת המכנסיים, ועיניים תכולות יפות, שלא פעם מתמלאות רוע. באחד הבקרים מתעוררים החניכים בבהלה למשמע פקודות צעקניות, והפעילות באותו יום מערערת את אדוארדו, שמצליח להימלט מהמחנה.
שנים רבות אחר כך אדוארדו הבוגר, סופר מצליח המתגורר בברלין, פוגש במקרה את רֵחינה, שהייתה אף היא באותו מחנה קיץ, ומגלה בהתרגשות שגם הוא מצא חן בעיניה אז, ושהטראומה של אותו קיץ איננה נחלתו הבלעדית. המפגש עם רחינה מוביל לפגישה מוזרה עם סמואל, שמסביר לאדוארדו שהאמצעים שנקט בהם במחנה הקיץ הכרחיים לחישול ילדים יהודים.
טרנטולה הוא רומן רב ממדי. הוא מתרחש בעבר ובהווה, מפקפק בסיפורים שאנחנו מספרים לעצמנו על מי אנחנו ומאיפה אנחנו באים, ומעלה שאלות לגבי זהות לאומית ודתית, זיכרון השואה והתמודדות עם תחושות של נרדפות וקורבנוּת.
אדוארדו חלפון נולד ב-1971 בגואטמלה. הוא פירסם עשרים ספרים, וזכה בפרסים ספרותיים בגואטמלה, ארה"ב ואירופה. טרנטולה זכה ב-2024 בפרס מדיסי הצרפתי לספרות מתורגמת, והוא ספרו הראשון המתורגם לעברית. חלפון מתגורר כיום בברלין.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 85 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

החיים שאחרי

החיים שאחרי

רוברטה רקיה
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
הילדים הם מלכים

הילדים הם מלכים

דלפין זה-ויגאן
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
דברים בלתי נראים

דברים בלתי נראים

אליס וין
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
בית לנצח

בית לנצח

גרהם נורטון
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
מספרת הסיפורים האחרונה

מספרת הסיפורים האחרונה

דונה בארבה-היגרה
מחיר מכירה מודפס 88 ₪
לחפש את גיין

לחפש את גיין

התר מרשל
מחיר מכירה מודפס 104 ₪