דף הבית > להיות לא מושלמים
להיות לא מושלמים

להיות לא מושלמים

         

תקציר

"אל תתפשרו על פחות ממושלם."
כמה פעמים שמעתם את המשפט הזה ממורֶים, ממנהלים, מההורֶים שלכם, מעצמכם?

העולם שאנחנו חיים בו מתגמל מצוינות, אבל גם דוחף אותנו לציפיות לא אנושיות. אנחנו משווים את עצמנו בלי הפסקה, משכנעים את עצמנו שהמאמץ לעולם לא מספיק, ומודדים את הערך העצמי רק דרך תוצאות. הפרפקציוניזם הפך לתרבות שבה כולם רצים מהר יותר, עובדים קשה יותר, ומתעייפים הרבה יותר.

תומס קורן, מרצה לפסיכולוגיה בבית הספר לכלכלה של לונדון, יצא לחקור את התופעה, והוא מראה איך המרדף אחרי שלמות דווקא פוגע במה שבאמת חשוב: ביצירתיות, בקשרים, בשקט הנפשי וביכולת ליהנות מהדברים עצמם. קורן טוען שכדי להשתחרר ממלכודת השלמות לא צריך "לתקן את עצמנו," אלא להבין שהפרפקציוניזם הוא תוצר של נורמות חברתיות בעייתיות, ושהוא הורס לנו את החיים.
להיות (לא) מושלמים הוא ספר מעורר מחשבה, שמשלב ביקורת חברתית חדה עם חמלה גדולה. ביסודו הוא מבקש להזכיר לנו שבעולם המודרני, גם "מספיק טוב" יכול להיות מצוין.
תומס קורן הוא מבכירי חוקרי הפרפקציוניזם בעולם. מחקריו הופיעו בכתבי העת והמגזינים החשובים ביותר, והרצאתו בנושא באתר TED זכתה למיליוני צפיות.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 104 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

בדיקה

בדיקה

אפרת הראל-היימן
מחיר מכירה מודפס 1 ₪
שינה לעייפים

שינה לעייפים

יונתן קושניר
מחיר מכירה מודפס 125 ₪
כורסת הפסיכולוג בתא הטייס

כורסת הפסיכולוג בתא הטייס

אייל גושן
מחיר מכירה מודפס 125 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
יחסים מסוכנים

יחסים מסוכנים

מחיר מכירה מודפס 99 ₪
חודש הספר 20% הנחה
קו של אור

קו של אור

תמר לביא
מחיר מכירה מודפס 111.2 ₪מחיר מודפס קודם139 ₪
חודש הספר 20% הנחה
שבויים בדמיון

שבויים בדמיון

אלי זומר
מחיר מכירה מודפס 102.4 ₪מחיר מודפס קודם128 ₪