דף הבית > למטרות רווח
למטרות רווח

למטרות רווח

         

תקציר

"אף כי תאגידים רבים נכשלו לא פעם במילוי חובתם כלפי החברה, האנושות ידעה שוב ושוב לתקן, לכוון ולהחזיר אותם לדרך הישר. ההיסטוריה של התאגידים מזכירה לנו אמת פשוטה: האנושות משגשגת ביותר כשהיא פועלת יחד"

רבים מאמינים כי תאגידים הם ישויות חסרות לב המקדישות את עצמן באופן חסר מעצורים למרדף אחר רווחים. יש המרחיקים לכת וטוענים שזה בדיוק תפקידם של תאגידים. שתי הקבוצות הללו טועות. החל מראשית ימיהם של התאגידים, הם היו מוסדות שנועדו לקדם את טובת הכלל. אם הם דבקים תמיד במטרה הזאת – זו כבר שאלה אחרת.
למטרות רווח מספר את סיפורם של התאגידים באמצעות שמונה תחנות בהתפתחות התאגיד והחברה – מהמצאת התאגיד ברפובליקה הרומית, דרך עלייתו ונפילתו של בנק מדיצ'י, פטרון האמנויות ברנסנס, עבור בחברת הודו המזרחית שהפכה למעין מדינת ענק, המשך בעולם הנפט ובתכסיסי חברות המינוף, ועד ליכולת שצברה חברת הזנק כפייסבוק לעצב תודעה ומציאות פוליטית. משמונת הסיפורים המסעירים והעסיסיים לפרקים גוזר ויליאם מגנוסון גם ארגז כלים לתיקון דרכם של תאגידים, לבל יהיו גולם הקם על יוצריו.

איך עקף הבנק של האפיפיור את איסור הריבית?
כיצד תמרנו ראשי "חברת הודו המזרחית" את הבורסה?
איך נולדה ההשתלטות העוינת?
האם חברות הנפט הידועות לשמצה עשו משהו למען האנושות?

פרופ' ויליאם מגנוסון מלמד משפט תאגידי באוניברסיטת טקסס A&M. קודם לכן לימד משפטים באוניברסיטת הרווארד. הוא מחבר הספר 'דמוקרטיית הבלוקצ'יין', ומפרסם מאמרים בגדולים שבעיתוני ארה"ב.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 104 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

אנטומיה של כישלון

אנטומיה של כישלון

אילן אהרן
מחיר מכירה מודפס 79 ₪
יזמות

יזמות

גיא ניצן
מחיר מכירה מודפס 78 ₪
40% הנחה על ספר שני
סוף השבוע השווה מיליונים

סוף השבוע השווה מיליונים

נוח קגן
מחיר מכירה מודפס 119 ₪
3 ב -50 ש"ח
המדריך לניהול חיים אפקטיבי / חטיפי ניהול

המדריך לניהול חיים אפקטיבי / חטיפי ניהול

 
מחיר מכירה מודפס 19.9 ₪
3 ב -50 ש"ח
המדריך לניהול משא ומתן / חטיפי ניהול

המדריך לניהול משא ומתן / חטיפי ניהול

 
מחיר מכירה מודפס 19.9 ₪
3 ב -50 ש"ח
המדריך לפתרון בעיות / חטיפי ניהול

המדריך לפתרון בעיות / חטיפי ניהול

 
מחיר מכירה מודפס 19.9 ₪