דף הבית > מוצב המזח
מוצב המזח

מוצב המזח

         

תקציר

זהו סיפורם המצמרר של לוחמי מוצב המזח במלחמת יום הכיפורים, אשר כתב הרופא הד"ר נחום ורבין, שטיפל בפצועים כל ימי הלחימה הנואשת. משכשלו ניסיונות החילוץ של צה"ל והפיקוד הבכיר התקשה להכריע בסוגיה, אף שהיה ברור כי הסיכוי לשרוד בבונקר המופצץ אפסי, דחף ורבין להחלטה קשה ונועזת: להניף דגל לבן ולהעדיף את השבי מהמשך הלחימה חסרת התוחלת במצור המצרי, שפירושו המעשי היה מוות ודאי.
גם בשבי המצרים הוסיף ורבין לעשות כל שביכולתו לשרוד ולסייע לחבריו, ואלה בסופו של דבר שבו לישראל לאחר שבועות של סבל קשה מנשוא.

ורבין כתב מדם ליבו טקסט מפוכח ועוצמתי שנים לאחר האירועים, ובו הוא משחזר את רגעי האימה, הפחד, הגבורה וגם ההומור שחווה עם חייליו מאז פתיחת הקרבות עד השיבה הביתה - זו לוותה, למרבה התדהמה, גם בניסיון להאשימו בבגידה במדינה, אף שמסדרת פקודות עמומות היה ברור כי עליהם להכריע את גורלם בעצמם.
הטקסט המצמרר מתמקד באפיזודה אחת במלחמת יום הכיפורים; זו במידה רבה מקפלת בתוכה את סיפורה של המלחמה כולה.

את הטקסט ערכה רנה בתו של ורבין, שנולדה לאחר שחררו מהשבי, אבי שילון (עורך סדרת אופקים) הטרים מבוא היסטורי, ואחיינו של ורבין – הסופר ישי שריד, ששיגר אליו גלויות לכלא בימי ילדותו, הוסיף הקדמה אישית. הטקסט מלווה גם במסמכים ובתמונות נדירות מאותם ימים.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 70.4 ₪

מחיר מודפס קודם

מחיר קטלוגי: 88

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

ספר החודש - 39.90 ש"ח
הנערה האיטלקייה

הנערה האיטלקייה

לוסינדה ריילי
מחיר מכירה מודפס 39.9 ₪מחיר מודפס קודם108 ₪
העשירייה הפותחת ב 39.9 ש"ח
הפעמון והלהב

הפעמון והלהב

פאולינה סימונס
מחיר מכירה מודפס 39.9 ₪מחיר מודפס קודם108 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
אני הייתי אנסטסיה

אני הייתי אנסטסיה

אריאל לוהון
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
שחמט בברלין

שחמט בברלין

גיילס מילטון
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
סודות בית הדואר האיטלקי

סודות בית הדואר האיטלקי

אמנדה ויינברג
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
שפת הפרחים

שפת הפרחים

שרה בליידס
מחיר מכירה מודפס 98 ₪