דף הבית > מסע אל הפראים של פריז
מסע אל הפראים של פריז

מסע אל הפראים של פריז

         

תקציר

ז'ורז' סאנד, הומניסטית פריזאית, סופרת ערה למצבים חברתיים, יצאה למסע מוזר, מסע שנמשך יום אחד בלבד, כדי להתוודע לתרבות שונה שנמצאת בסכנת הכחדה על ידי ציוויליזציה יומרנית ודורסנית. בלשון חדה וברורה אך פיוטית ולא נטולת אירוניה עצמית, ביקורת חברתית ואהדה לזר והשונה, היא מדווחת בשני מכתבים לידיד קרוב – נוסע צרפתי גדול וחוקר עמים ותרבויות לא-אירופיים ידוע שם - על מסעה האתגרי הצנוע שנמשך כאמור יום אחד בלבד והתנהל לא רחוק מביתה. בסיפורה היא מדווחת הן על מעלותיו של "הפרא האציל" והן על מגרעותיו.
התוצאה: סיפור מפגש מלא קסם של סופרת צרפתייה אירופית רגישה עם אנשים אדומי עור אמריקנים המוגדרים כפראים בפי הציוויליזציה האירופית ומתמודדים עם כוחות חזקים מהם, תוך שהם מחפשים דרך לשרוד מול האירופים לבני העור מבלי לוותר על אורחות חייהם ועל תרבותם המקורית.
ז'ורז' סאנד נולדה בשם אמאנטין-לוסיל-אוֹרוֹר דוּפֵּן ב-1804 ומתה ב-1876. היא הייתה פופולארית ונחשבת מאוד ומראשונות הפמיניסטיות. עוד בחייה נודע שמה בצרפת ובאירופה כולה כסופרת מן המעלה הראשונה.

ר"מ

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 69 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

תיאטרון המריונטות בנואן

תיאטרון המריונטות בנואן

גורג סאנד
מחיר מכירה מודפס 49 ₪
פרנסואה העזובי

פרנסואה העזובי

גורג סאנד
מחיר מכירה מודפס 79 ₪
מיס אוגילבי מגלה את עצמה

מיס אוגילבי מגלה את עצמה

רדקליף הול
מחיר מכירה מודפס 84 ₪
הטירה הכחולה

הטירה הכחולה

לוסי מוד מונטגומרי
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
גלויה מההמפטונס

גלויה מההמפטונס

אלכס בראון
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
הסוס החולם ועוד שני סיפורים

הסוס החולם ועוד שני סיפורים

רשילד
מחיר מכירה מודפס 59 ₪