דף הבית > נדודי מחשבות
נדודי מחשבות

נדודי מחשבות

         

תקציר

זאב — ירח — כוכב — טלסקופ — מיקרוסקופ — בקבוקון —ויסקי — סקוטלנד — כבשה — פרה — אסם — איכר
במבט ראשון, שרשרת האסוציאציות הזאת נראית אולי כמו אסופה אקראית שהגה מוח חסר שקט, אבל בעיני פרופ’ משה בר — אחד מחוקרי המוח והקוגניציה הבולטים בעולם — שרשראות כאלה הן חלון אל אחד הכלים העמוקים והחשובים ביותר שלנו כבני אדם: היכולת לחשוב רחב, לשוטט, וליצור קישורים שלא היינו מגיעים אליהם בדרך אחרת.
נדודי מחשבות הוא ספר מדעי, פילוסופי ואישי כאחד, שלוקח אותנו אל מאחורי הקלעים של התודעה: אל הרגעים הקטנים שבהם מחשבה זעירה מציתה מחשבה אחרת, דימוי מקרי יוצר תנועה פנימית, והבלחה סתמית לכאורה יכולה דווקא לפתוח פתח ליצירתיות, לתובנות חדשות, ואפילו לשיפור מוכח במצב הרוח.
בהתבסס על מחקריו פורצי הדרך ועל חוויותיו הפרטיות, בר מסביר כיצד פועל המוח ברגעים האלה, ומזמין אותנו לא רק להבין את נדידת מחשבותינו, אלא גם להתיידד איתה: להפסיק לראות בה רעש או הסחת דעת מיותרת, ולגלות את הכוח היצירתי שלה.

פרופ' בר, יליד דימונה, כיהן כראש המעבדה למדעי העצב הקוגניטיביים באוניברסיטת הרווארד, וכראש המרכז הבין-תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר־אילן. זהו ספרו הראשון הרואה אור בעברית.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 104 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

תמוז בלהבות (חדש

תמוז בלהבות (חדש

שלמה נקדימון
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
זרה ונושמת

זרה ונושמת

לילך לחמן
מחיר מכירה מודפס 96 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
האירוע הסתיים

האירוע הסתיים

יהונתן אדירי
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
קריסת הציוויליזציה המערבית

קריסת הציוויליזציה המערבית

נעמי אורסקיס
מחיר מכירה מודפס 59 ₪
מדיניות החוץ של ארצות הברית

מדיניות החוץ של ארצות הברית

מייקל קוקס
מחיר מכירה מודפס 139 ₪
בשביל עזה

בשביל עזה

עידן צבעוני
מחיר מכירה מודפס 102 ₪