דף הבית > סיפור למאזין שותק
סיפור למאזין שותק

סיפור למאזין שותק

         

תקציר

נובלה ושלושה סיפורים קצרים מרכיבים את ״סיפור למאזין שותק״ ובמרכזם נשים הנעות בין חיים סודיים מתחת לרדאר לבין ניסיונות נואשים להישמע, להיראות, להיות.

נטע היא פקידה אפרפרה, עובדת בלעשות מה שאומרים לה, וכולם אומרים לה מה לעשות. הם לא יודעים שהיא נשואה לאיש "הכי חשוב בעולם". אבל גם ממנו היא מסתירה סודות, ומוצאת אוזן קשבת דווקא באתר לנשואים בוגדים. תמרה, ששוקלת 170 קילוגרם, מוותרת על קריירה של זמרת, על דיאטות ועל התאפקויות אחרות. היא מסתגרת בביתה ומוצאת נחמה בכתיבת צ׳אטים לאתר פורנו. דפנה מתנקמת בילדות שפוגעות בבתה ונבעטת בחזרה אל פצעי הילדות שלה. וקשישה אחת מבקשת להספיק לחוות טריפ אל־אס־די לפני מותה, גם אם זה מחייב ירידה אל השוליים של החברה.

בין לשון פיוטית לציניות מרה, ולעיתים גם אירוטיקה גלויה, אך לא מתחנפת, ניבטים יחסי כוח בין מגדרים ובין מעמדות. הגיבורות של ניבה רטנר מתעקשות, בדרכן המרדנית, לנסח את עצמן מחדש, למרות הציפיות, השיפוט וההשתקות, ולמצוא הקשבה.

זהו ספרה השני של ניבה רטנר (1977), קדמו לו הספר "בית האושר" (2018), שזכה לביקורות אוהדות, וסיפורים שפורסמו באנתולוגיות שונות. הסיפור "ויתרתי" מתוך קובץ זה עובד למחזה שהועלה במסגרת פסטיבל "כלים שלובים" בצוותא, 2022.

ספר זה רואה אור בתמיכת קרן יהושע רבינוביץ לאמנויות, תל אביב (ע"ר)


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 87 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

בית האושר

בית האושר

ניבה רטנר
מחיר מכירה מודפס 79 ₪
בין שני עצים

בין שני עצים

אביטל דימנט-ליטוין
מחיר מכירה מודפס 88 ₪
כפר באפלה

כפר באפלה

רפאל בן-חיים
מחיר מכירה מודפס 80 ₪
בדיקה

בדיקה

שרי אלפי-ניסן
מחיר מכירה מודפס 1 ₪
ליל האחרית

ליל האחרית

שריאל שני
מחיר מכירה מודפס 72 ₪
כלור

כלור

אסא אופק
מחיר מכירה מודפס 89 ₪