דף הבית > על גדת הנה
על גדת הנה

על גדת הנה

         

תקציר

צ'סלב מילוש
הקובץ "על גדת הנהר" הוא מבחר שירים שלישי בעברית של חתן פרס נובל לספרות לשנת 1980- צ'סלב מילוש, בתרגומו של דוד וינפלד. המבחר כולל שירים מ 1998-1953.


מילוש הוא משורר שנזקק לצורות קלאסיציסטיות חמורות, תוך מודעות לכל ניסוי והישגי השירה המודרנית, שירה זו אכן מיוחדת בשילוב שבין החזוני לבין המשמעות הצורנית. שירתו של מילוש חותרת לסינתזה של הנסיון האנושי ב"מאה הרצחנית הזאת", ומתקיים בה מיזוג של המרומם עם התבוננות מפוכחת ולעתים אירונית. יצירתו רגישה לפרטי, לחד פעמי, ל"יופי המוזר והבלתי-מובן של הטבע" בצד ההכללה הפילוסופית. חתן פרס נובל לספרות, המשורר יוסיף ברודסקי כתב על מילוש "איני מהסס לקבוע כי צ'סלב מילוש הוא אחד מגדולי המשוררים של זמננו, אולי הגדול שבהם".


בעברית ראו אור שני מבחרים קודמים משירתו בתרגומו של דוד וינפלד. "וזרח השמש ובא השמש" (שוקן/ הקיבוץ המאוחד, 1981) ו-"כוכב הלענה" (עם עובד, 1989).

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 54 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

חודש הספר 20% הנחה
עיר בלי שם

עיר בלי שם

צסלב מילוש
מחיר מכירה מודפס 70.4 ₪מחיר מודפס קודם88 ₪
נחושת

נחושת

אדוה קמחי-חן
מחיר מכירה מודפס 70 ₪
הרבה אחרי אמצא הלילה

הרבה אחרי אמצא הלילה

תחיה שירן
מחיר מכירה מודפס 78 ₪
מלבושך בלי בושה

מלבושך בלי בושה

מירב אולשטיין-משיח
מחיר מכירה מודפס 78 ₪
זהרורי אבק בקרן האור

זהרורי אבק בקרן האור

שרה ליבנה
מחיר מכירה מודפס 49 ₪
רציתי לכתוב ירוחם

רציתי לכתוב ירוחם

מעיין יוסף-מגנהיים
מחיר מכירה מודפס 68 ₪