
על היש ועל האין בעולם הזה
תקציר
'חיי גדעון' משא האֵבֶל של אֵם על בנה
שמצא את מותו בנסיבות גורל שרירותי.
מנעד חייו וחוויותיו הם מסע פרידה ויד לזכרו.
המבט האישי ושירֵי האם המשוררת מכנסים
אל דפי הספר סיפור חיים מרגש.
מותו של גדעון מבטא את שרירותיות החיים
באופן עמוק. הדבר שהשקיט את סערת לבו
ונתן טעם לחייו, שם קץ לחייו.
פרולוג
כשהתפרסם ספר שירי 'מילים מתוך שטח הפקר של געגוע' עדיין לא שיערתי בנפשי את אשר יקרני. עדיין לא ידעתי עד כמה זה יהיה המרחק החדש שלי – הגעגוע שאין לו סוף, הגעגוע שהפך לקעקוע על לבי.
זה קרוב לשנתיים אני מנסה להתמודד עם האובדן שנחת עלי, ללא התראה, ללא הכנה מכל סוג שהוא, ממותו של בני, ממותו האבסורדי, המטלטל של בני, הניצב מולי כקופסא שחורה, ואיני יכולה למצוא את צופן הפענוח שלה.
הדברים שאעלה בדפים אלה, הם יד וזיכרון לגדעון בני, שחייו נגדעו באחת. מילים אלה הן שביבים מסערת הנפש במכאובה, שביבים הניצתים וכבים בתוך סערת החיים המתעקשים למשוך אותי הלאה.
יכולתי להעלות על הכתב מכתבים. כל דרך ביטוי אחרת היתה חסומה בפני. בדרך זו הסדר אינו חשוב, יכולתי להיכנס כל כולי ונשמתי אל האפלה הגדולה של הזיכרון, לשהות בו, להיות אני עצמי היד והלב לזכרון הזה, למעני ולמענו.