דף הבית > שפת הרוך
שפת הרוך

שפת הרוך

         

תקציר

ספרה של אפרת בורנשטיין מעמיד תרומה משמעותית לחשיבה ביקורתית ביחס לפסיכואנליזה; הוא מצמיח יסודות לחשיבה על אהבה חברית, חמלה ואלטרואיזם, ועל מקומם החשוב בתורת הנפש בכלל ובתורת ריפוי הנפש של האדם המודרני בפרט. במובן הזה הספר תורם לפיתוח של הבנה טובה יותר של החיבור המתהווה בין אתיקה לבריאות הנפש.

"שפת הרוך מהווה תוספת משמעותית למדף הספרים העברי הבוחן את פוטנציאל ההשפעה של ההגות הבודהיסטית על הפסיכולוגיה והפסיכואנליזה בתקופה הנוכחית. הדגש על הממד האינטר-פרסונלי האתי מציע שינוי פרדיגמטי בחשיבה הפסיכואנליטית ומעשיר את עבודתם של מטפלים שנסמכים על החשיבה והמיומנות הפסיכואנליטיות. השילוב של תיאורי מקרה מחדר הטיפול תורםמאוד להבנת הערך היישומי של הרעיונות התיאורטיים, ובכך עוזר להמחיש כיצד המבט האתי,הבין-אישי, משתלב בטיפול".

ד"ר אסף פדרמן, מחברם של הספרים: "מיינדפולנס" ו"הדרך".

"מצאתי שהחמלה בהגותו של שנטידווה והאמפתיה בפסיכולוגיית העצמי של קוהוט, וכוחם המרפא, מוצגות בבהירות מעוררת השראה בספרה של בורנשטיין. הדיון בהן בהקשר של המפגש הטיפולי מעלה שאלות חשובות: האם אמפתיה, אהבה וחמלה יכולות לשמש ככלים מרפאים? מהו תפקידן ביחסי מטפל-מטופל? מהן האיכויות הטרנספורמטיביות שמתגלות ברגעים של נוכחות ללא מחיצות, הן במרחב הטיפולי והן מחוצה לו? שפת הרוך מזמין מטפלים, אקדמאים וקוראים סקרנים להעמיק בקשר בין התיאוריה והמעשה הטיפולי".

ד"ר גידי איפרגן, מחבר של הספרים: "האור והמראה" ו"גילוי העצמי בפסיכולוגיה של היוגה".

ד"ר אפרת בורנשטיין היא פסיכולוגית קלינית שיקומית, מתרגלת והולכת בדרך הבודהיסטית למעלה מעשרים שנה. במוקד מחקרה עומדים הפסיכואנליזה, הפילוסופיה הבודהיסטית והממשק הרעיוני והיישומי ביניהם. בעבודתה כמטפלת ומדריכה משלבת בורנשטיין בין פסיכותרפי מערבית לתורת הנפש הבודהיסטית. פרסמה מאמרים העוסקים בפסיכותרפיה בהשראה בודהיסטית בכתבי-עת מקצועיים.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 106 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

40% הנחה על הספר השני
הזמנה לשקט שבפנים מחודש

הזמנה לשקט שבפנים מחודש

גק קורנפילד
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
40% הנחה על הספר השני
להבין מדיטציה

להבין מדיטציה

דניאל גולמן
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
40% הנחה על הספר השני
נזיר על עקבים

נזיר על עקבים

קודו נישימורה
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
40% הנחה על הספר השני
8 כללים לאהבה

8 כללים לאהבה

גיי שטי
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
40% הנחה על הספר השני
קוקורו

קוקורו

בת קמפטון
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
אנוכי האמת שלך

אנוכי האמת שלך

רחלה מלכה
מחיר מכירה מודפס 89 ₪