דף הבית > תפרי העבריות
תפרי העבריות

תפרי העבריות

         

תקציר

האם ניתן לבנות לספרות בית? סיפור הקמתו של ארכיון הספרות העברית החדשה מגולל את הניסיון להעניק צביון ממסדי לספרות זו על רקע הקמת מדינת ישראל – ובהתרסה לנוכח תביעותיה. כך נחשפים המתח המתמיד שבין "רפובליקת הרוח" לבין מדינת הלאום וכן המחיר הכואב של מימוש האידיאל ושל הגשמת המטאפורה ("בית לספרות" בתוך "הבית הלאומי").

 

הספר תפרי העבריות מתחקה אחר ההיסטוריה של ארכיון גנזים הן בפני עצמה והן כראי להיווצרות הקאנון של הספרות העברית החדשה. ככל ראי, הארכיון מציג את המציאות כהווייתה – ובהיפוכה: הקאנון נגלה כך באור חדש, על מחיקותיו, על שִכתוביו ועל הדחקותיו. ואולי יותר מכול נגלל כאן סיפור התלבטותן של תרבות וחברה ברגע משברי בין שלושה מישורי זמן משלימים ומנוגדים כאחד: הזמן היהודי, הזמן העברי והזמן הישראלי.

 

הספר מתפרסם בסדרה ״חפץ״, המיועדת לקהל הקוראים הרחב, ועניינה תרבות יהודית ואובדן. הסדרה רואה אור בגרמנית בהוצאת מכון דובנוב שבלייפציג, ובעברית – בשיתוף עם הוצאת מאגנס.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 78 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

דליה רביקוביץ בחיים ובספרות

דליה רביקוביץ בחיים ובספרות

גדעון טיקוצקי
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
הנסיך הקטן-שבעה פרקי מס

הנסיך הקטן-שבעה פרקי מס

גדעון טיקוצקי
מחיר מכירה מודפס 82 ₪
תמוז בלהבות (חדש

תמוז בלהבות (חדש

שלמה נקדימון
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
זרה ונושמת

זרה ונושמת

לילך לחמן
מחיר מכירה מודפס 96 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
האירוע הסתיים

האירוע הסתיים

יהונתן אדירי
מחיר מכירה מודפס 104 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
קריסת הציוויליזציה המערבית

קריסת הציוויליזציה המערבית

נעמי אורסקיס
מחיר מכירה מודפס 59 ₪