מרים רות
מרים רות (1910 – 2005), סופרת ילדים, גננת ומחנכת ישראלית, חלוצה בתחום חקר ספרות הילדים העברית. זכתה על פועלה היצירתי בפרסים שונים ובניהם פרס ביאליק לספרות יפה. מרים רות נולדה בשם אנה מרים רות בעיירה נובה זמקי שהייתה שייכת לאימפריה האוסטרו – הונגרית, למשפחה יהודית ולה ארבעה אחים. בשנת 1931 עלתה לישראל, למדה בסמינר הקיבוצים ובאוניברסיטה העברית בירושלים.
רות התפרסמה בעיקר כסופרת מוכשרת לילדים, ניסיונה כאשת חינוך ניכר היטב בכתביה והוא כנראה מהווה את אחת הסיבות להצלחת ספריה. מרים רות החלה לכתוב ספרי ילדים בגיל מאוחר יחסית, גיל 60, בעיקר בזכות העידוד הגדול שקיבלה מבעלה. ספרה הראשון "מעשה בחמישה בלונים" הוא לא פחות מספר חובה שכל ילד זוכה לשמוע את מי מהוריו מקריא לו. הספר "תירס חם" גם הוא ספר קלט שנמצא בכל ספריה של בית בו גדלים פעוטות.
בשנת 1978 זכתה מרים רות בפרס אסתר רבינוביץ על תרומתה לספרות הילדים. בשנת 1990 זכתה בפרס זאב על מפעל חיים. בשנת 1998 זכתה בפרס "אות החיוך" של יוניצף על ספרה "מעשה בחמישה בלונים".
מרים רות נקברה בקיבוץ שער הגולן שהייתה ממייסדיו ובמכללת אורנים קיים מרכז לספרות ילדים על שמה. ספרים נוספים שכתבה מרים רות הינם "תורת הגן", "מגפיים", "הבית של יעל", "טבעת הקסמים", "המעיל של סבתא", "לשונות קטנים", "אני אוהב לחפש", "תיק הציורים של אבא" ועוד.