|
 01/04/2019
ימי לבנון אוגדה 252 במלחמת שלום הגליל
סקל עמנואל
קטגוריה:
צבא ביטחון ומלחמה,
הוצאה: ליאור שרף - הפצות
צומת ספרים
תקציר
עמנואל סקל, אלוף (מיל´), מפקדה של אוגדה 252 במלחמת לבנון הראשונה, מביא בספרו "ימי לבנון" את סיפורו האישי המשולב בסיפור לחימתה של האוגדה. אוגדה 252 לחמה בגזרה המזרחית של לבנון, גזרה הררית וקשה ללחימה, מול כוחות מחבלים והצבא הסורי הסדיר, בצירים קשים לתנועה – ציר "מיכה", ציר "הכפרים", ציר "טולוס" ועוד – אותם למדו לוחמי האוגדה להכיר היטב. בספר מתוארת התקופה הסוערת של טרום המלחמה, ימים בהם עלתה האוגדה מסיני לרמת הגולן וירדה חזרה למחנות האוהלים במזרח סיני שנמצא בתהליך פינוי בעקבות הסכם השלום עם מצרים. הקצב התזזיתי של "ההקפצות" זיכה אותה בצה"ל בתואר "אוגדת סינרמה" (סיני-רמה). לאחר המלחמה נשארה האוגדה בלבנון, בפעילות ביטחון שוטף, ולצד הפעילות המבצעית התמודדה גם עם חורף קשה ושלג שבמקומות רבים הגיע לגובה של חמישה מטרים. לצד תיאורי הלחימה וההתקדמות בצירים הקשים בדרום לבנון, מצורף גם פרק חשוב שעוסק בלקחי מלחמת של"ג ובהשוואתה למלחמת לבנון השנייה ולקחיה שלה.
תגובות קוראים
ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
שירת הפזמניק המילון הצבאי הלא רש
רוביק רוזנטל
ספר זה נועד, לכל מי ששירת, משרת ועומד לשרת בצה"ל, להורים, סבים וסבתות, אחים ואחיות.
הכג שליחות עלומה
דר מרדכי נאור
באביב 1941 היו חצי מיליון יהודי ארץ ישראל שרויים בחרדה גדולה. הם חששו מצבאות גרמניה ואיטליה שהתקדמו מלוב למצרים.
מילים הורגות
ניני גוטספלד-מנוח
בסך הכל מילים, שנדמה כי בכוחנו לעקוף, להדוף ולהמשיך הלאה. מילים שנזרקות לחלל לרגע, ולכאורה מתנדפות בלי להשאיר חותם.
המערכה על יפו בתש"ח
ארנון גולן, יעקב פלג אלון קדיש ויונה בנדמן
יפו לא נכבשה במלחמת העצמאות. העיר נכנעה לכוחות ההגנה ב-14 למאי 1948, ה באייר תש"ח, יום הכרזת העצמאות של מדינת ישראל. קדמו לכך התכתשויות בין ערבים ליהודים לאורך קו התפר בין יפו לתל אביב, שהגיעו לשיאן בהתקפת האצ"ל על שכונת מנשיה בשבוע האחרון של אפריל 1948. אחרי שלושה ימי לחימה הצליח האצ"ל להגיע לשפת הים, אך את המשך התקדמותו דרומה, אל תוך יפו, חסם הצבא הבריטי. התקפת האצ"ל אילצה את ההגנה להקדים את מבצע ´חמץ´, שנועד לכתר את יפו ולבודדה מיישובי הערבים שבמזרחה.ההגנה כיתרה את העיר, אך הצבא הבריטי מנע את כיבושה, ורק כשהוא יצא מיפו עם תום המנדט, נכנעו מנהיגי העיר שנותרו בה.
המערכה על ירושלים
דורי גולד
עד כאן - עדויות של סרבנים
Unknown
כקצין לוחם בצבא ההגנה לישראל שירתתי בכל רחבי הגדה ורצועת עזה. אינני נאיבי. לפעמים צריך להרוג כדי לשרוד
זרו - האלוף מאיר זורע
חנוך פטישי
האלוף מאיר זורע [זרו], חבר קיבוץ מעגן מיכאל עד יום מותו, בשנת 1995, היה אחד ממפקדיו הבכירים והבולטים של צה"ל בשנותיה הראשונות של המדינה. הוא התגייס לצבא הבריטי בשנת 1942 ולחם באיטליה כקצין בחטיבה היהודית הלוחמת, מול הצורר הנאצי, ואף קיבל צל"ש על אומץ לבו בקרב.
בשליחות המוסד לדרום סודן 1969
דוד בן עוזיאל (טרזן)
ישראל בחזית המפרץ הפרסי
סמי רבל
הדור האבוד סיפורה של מלחמת יום ה
אמנון לורד
40 שנה עברו ומלחמת יום כיפור טרם מצאה לעצמה מנוחה נכונה בזיכרון ההיסטורי הישראלי, הדבר היחיד המוסכם על כולם הוא שהיה כישלון בתוך החוג המצומצם של האליטה ושל מקבלי ההחלטות בישראל.
דרמה בים האדום
עמוס גלבוע
ב-3 בינואר 2002, בעת האינתיפאדה השנייה, בשעה 04:00, השתלטו לוחמי שייטת 13 של חיל הים על אנייה פלסטינית, קארין A, שהובילה אמצעי לחימה רבים ואיכותיים מאירן עבור הרשות הפלסטינית. זה קרה בים האדום, מאות קילומטרים דרומית מישראל.
אלונקה על גב גמל
ערן דולב
היבטים רפואיים של מערכות ארץ-ישראל 1916-1918
חמוטל ומכשיר לא בידינו
עודד מגידו
הדיפלומטיה הישראלית ערב מלחמת שש
מיקי הירשפלד
מלחמת ששת הימים, תוכננה על ידי מדינות-ערב, מ-1964 ואילך. הגורם הראשוני, לתכנון המלחמה, היה חנוכת המביל הארצי.
|