צומת ספרים – 08-9236565 שלוחה 1
בימים א' – ה' בין השעות 08:00-19:00
בוקנט – 08-9236565 שלוחה 2
בימים א' – ה' בין השעות 09:00-17:00
תקציר
תגובות קוראים
לחץ לסגירה
![]() ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
טמיוסיפורו של קארל ויהודים אחרים, מומרים ולא מומרים, בעיירה אוסטרית קטנה בתחילת המאה. חוליה חדשה, מרתקת, בסאגה הגדולה,
מפורסםלליאור בן משה, שהגיע מהעיר הרחוקה ביותר אל המרחב המפתה של תל אביב, אין מקצוע ואין משפחה חמה. תוכנית מציאות טלוויזיונית הופכת אותו לסינדרלה מן הפריפריה. כעת יש לו מעריצים ויש לו אלף פרצופים נכונים למצלמה, אבל אל מול החיים החדשים שלו כחביב הקהל הוא מציב מראה שאינה מסתירה ואינה מטשטשת אף תרמית ושום גילוי של צביעות.
פתאום ביום בהיר אחדזהו סיפור אמיתי על תקווה, אומץ ושלווה, התבוננות כנה בחיים ואהבה בלתי מתפשרת אליהם. סיפור נוגע ללב על המאמץ לשרוד ורצון עמוק להבין לשם מה. סיפור שפונה אל כולנו, בריאים או חולים, מטפלים או מטופלים.
זה שאהבתימאז לא דיברנו. לא התקשרתי אליו, לא שלחתי הודעות, לא הסתובבתי במקומות שהוא רגיל להסתובב בהם. צרחתי מבפנים, כאב לי, כמעט מתתי. הרגשתי בפעם הראשונה את סדקיו הרעים של שברון הלב. חיי נעשו מונוטוניים: הקצבייה, הבית ובחזרה. היו לילות שבהם הרגשתי כאילו איבר נגדע מעל גופי.
אההבה מסע אל מהותה של האהבהיצירה יוצאת דופן, שניתן לקרוא כרומן מכתבים, כספר עיון, הגות או שירה, וכולו מלא באהבה לאישה שאיננה.
אותה האהבה, כמעטסיפורה של חברות מרה ועצומה, אוהבת ונבגדת, שנפסקת פעמים רבות לאורך השנים אך אף פעם לא נגמרת, בין שלוש חברות שהקשרים ביניהן נפרשים משנות ה-70 ועד ימינו.
אלנביעלילתו הדרמתית והמסועפת של הרומן אלנבי אורגת יחד שלושה סיפורי אהבה עזים, פרועים לעיתים, לא לגמרי אפשריים, לא תמיד מפוענחים.
הם צומחים סביב מועדון ברחוב אלנבי שהוא מיקרוקוסמוס של השוליים בישראל של שנות ה-2000. שוליים צבעוניים, רוויי מיניות, אלימים, אבל גם מלאי חיים. |