צומת ספרים – 08-9236565 שלוחה 1
בימים א' – ה' בין השעות 08:00-19:00
בוקנט – 08-9236565 שלוחה 2
בימים א' – ה' בין השעות 09:00-17:00
![]() תקציר
225 עמודים.
הספר הפסיכואנליזה ובודהיזם עוסק בהשוואה בין חשיבתם של פסיכואנליטיקאים כגון פרויד, קליין וביון לבין תפיסת העולם הבודהיסטית. מן הצד הבודהיסטי הספר סוקר את זרם תרוואדה של הבודהיזם המוקדם ואת נקודת המבט של הזן-בודהיזם. אך ספר זה אינו עוסק באינטגרציה בין מזרח למערב או ביישומים של החשיבה הבודהיסטית בפסיכותרפיה, אלא בהנחות יסוד מאט-תיאורטיות. השאלה המרכזית הנתונה להשוואה היא על אודות הצמיחה המנטלית והקשר בינה לבין האמת.
המושג "ידיעה", יחד עם המושג "מודעות" ו"אמת", משמש תשתית הן לחקירה הפסיכואנליטית והן להגות הבודהיסטית. בשתי השקפות העולם הנבדלות הללו מוצגת בחינתה הביקורתית של יכולת הידיעה של אדם כמטלה מרכזית. אך לא מדובר בבירור תיאורטי בלבד; נקודת השיתוף המושגת המשותפת לפסיכואנליזה ולבודהיזם היא ההנחה שלפיה ידיעה שיש בה ערך היא ידיעה טרנספורמטיבית, כלומר ידיעה האמורה לכולל שינוי הכרתי עמוק באישיותו ובחייו של היודע. אולם נדמה שהפסיכואנליזה של התקופה הנוכחית הולכת וזונחת את תפקידה זה לטובת גישה פשטנית יותר וביקורתית פחות. בעידן שבו התרופה הפסיכיאטרית ופתרונות חומריים אחרים תפסו את מקומו של התהליך הממושך והמכאיב של הצמיחה המנטלית, יש בנקודת המבט הבודהיסטית על מושג ה"ידיעה" כמו גם בנקודת המבט של וילפרד ביון כדי להאיר מחדש את תפקידן של תורות ההכרה והנפש.
המחברת ד"ר אסתר פלד היא בעלת תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, עבודת הדוקטור שלה בפילוסופיה עוסקת בנושאים של ספר זה. תגובות קוראים
לחץ לסגירה
![]() ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
טיפול באמנות וטיפול בדרמספר זה מתבסס על למעלה מעשור של מחקר והתמחות בטיפול באמנות ובטיפול בדרמה תוך אימון, טיפול קליני ותיאוריה.
דרך האמןדרך האמן הוא מסלול עצמאי לשיקום היצירה. הוא מיועד לאמנים, ציירים, עקרות בית, עורכי דין, משוררים, סופרים, מורים, הורים - כל אדם המחפש חיי יצירה עשירים.
![]() אימון יצירתי לפעילות קבוצתיתמדריך מעשי לאנשים שרוצים להפוך את ההדרכה שלהם לשופעת דמיון, אנרגטית ויעילה.
הפינגווין והלווייתן |