|
 01/01/2011
כששומעים סיפור זה אחרת
איל צבי
קטגוריה:
יהדות ,
הוצאה: משכל
צומת ספרים
תקציר
אנשים אומרים,
שסיפורי מעשיות
יפים הם לשינה,
ואילו אני אומר,
שעל - ידי סיפורי מעשיות
אפשר לעורר ישנים משנתם.
רבי נחמן מברסלב
יש דברים רבים בחיינו שהיינו רוצים שייראו אחרת. עניינים שהיינו רוצים לשנות ולהיטיב, אבל מתקשים בכך.
אנחהו יודעים כמה מזיק לנו הכעס, אך איננו יכולים שלא לאבד את העשתונות בסיטואציות רבות (ומטופשות לרוב). אנחנו יודעים כמה לא נכון להיפגע מביקורת. אך נעלבים עד עומק נשמתנו כשהיא נאמרת לנו. אנחנו אוכלים מאכלים שאינם בריאים, מתעצלים לשלם קנס שתופח מים ליום, ועוד ועוד.
כששומעים סיפור זה אחרת...
סיפורים חודרים לתודעה דרך "הדלת האחורית". עוקפים את המגננת, הפחדים והרתיעות הטבעיים שלנו.
רבי נחמן מברסלב היא אמן הסיפור, סיפורה של הנפש המחפשת משמעות, ובכל דבריו הוא נשאר אותו רבי נחמן מוכר המלא אמון בטוב באופטימיות עקשנית מאין כמותה.
הרי פעמים רבות כל-כך קמים ונופלים, מתעודדים אך מתאכזבים שנית.
אבל רבי נחמן אינו מרפה, איננו מוותר לנו.
בסיפורים ומשלים אין-ספור הוא מעורר אותנו פעם אחר פעם מתרדמת העצבות והייאוש, ומצעיד אותנו קדימה באומץ.
ומי כמונו יודע עד כמה אנחנו זקוקים לשמוע את הדברים שוב ושוב. לא משנה כמה הם פשוטים ומובנים מאליהם, כמה פעמים כבר שמענו את כל זה, אנו צמאים לשמוע שוב, ושוב להאמין.
ורבי נחמן... רבי נחמן שב ומספר.
תגובות קוראים
ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
יהדות הלכה למעשה
הרב י. מ. לאו
מדוע חובשים כיפה? מדוע אסור לנסוע בשבת? מה המקור לבר-המצווה? בשאלות אלה ובדומות להן נתקל הרב לאו פעמים רבות ובספר רחב יריעה זה הוא פורש את התשובות.
תורת האהבה של רבי עקיבא
רוטנברג נפתלי
תהלים קורן ביאור אמנות פניני חסי
יש ספרים במקרא שלומדים אותם, יש ספרים שקוראים בהם, אולם בספר תהילים יש דבר נוסף: אומרים תהילים.
ניסיון פסיכולוגיה ויהדות: מסע תי
יאיר כספי
"במרפאה הפסיכיאטרית של בית חולים שבו עבדתי, מקיימים בכל יום שני הצגת מקרה ומצמידים למטופל אבחנה
סט הלכות שבת
יוסף צבי רימון
ספר זה של הרב יוסף צבי רימון עוסק בנושאים הקשורים לאחת עשרה ממלאכות שבת,
על סף הארץ המובטחת
איתמר כסלו
לאחר ארבעים שנות נדודים במדבר הגיעו בני ישראל לתחנתם האחרונה במסע – ערבות מואב.
לשם שמיים על האתיקה של המחלוקת
שרלו יובל
נשמת המשנה - קריאה ספרותית וחיפוש מ
יעקב נגן
נשמת המשנה פותח צוהר לעולמה המיוחד של יצירה יהודית קדומה. לבקיאים בה הוא מאפשר מפגש מיוחד במינו המוביל לגילוי פנים חדשות; ולמי שנחשף אליה לראשונה זוהי הזדמנות נפלאה למפגש ידידותי ראשון עם המוסר, תורת החיים ואהבת האדם שבה. * "המשנה כספר בסיס להלכה נלמדת בבתי ישראל מאות בשנים. ב´נשמת המשנה´ אנו שומעים לא רק את שפת החוק, אלא את נפש היוצר ואת זרימת המחשבה המאגדת את מחשבת ההלכה. שפת החוק — מדודה וקצובה. שפת היצירה של ´נשמת המשנה´ – כולה זרימה ותנועת מחול וקשב אל החיבור שבין אדם לאלוהיו." הרב ד"ר בני לאו, ראש מיזם 929 — תנ"ך ביחד "לנו, בוגרי החינוך הממלכתי בישראל, שגדלנו על המקרא, הספר הזה מאפשר חלון הצצה לאוצר שהוא בה בעת לא מוּכּר, ושלנו. יעקב נגן עושה זאת בבקיאות רבה, ברגישות ספרותית ובקשב
בראשית הוא המאמין
אבי שגיא
הספר בראשית הוא המאמין בוחן מחדש את שאלת היחס שבין המאמין לבין אמנותו. הספר מתמודד עם הפרדוקס האופייני לחיים הדתיים: בחיים אלה האל נתפס כיש הראשוני ואילו האדם כיש המשני התלוי בו בכל היבט של חייו. אבל ההכרה באלוהותו של האל היא הכרתו של המאמין, ובאופן דומה מימוש החובה הדתית מותנית בהכרעתו של המאמין להכיר בחובה הדתית ולראות באל יש הראוי לעובד. יתר על כן, פרשנות העולם הדתי היא פרשנות האדם המאמין. הטקסטים המקודשים, המערך הנורמטיבי והליטורגיה ספוגים בתפיסות היסטוריות, תרבותיות וריאליות של בני-אדם, יחידים וחברות. אין עמדה דתית שאינה מותנית בהקשר הרמנויטי ממשי זה. גם אם האמונה היא התגברות וחריגה ממצב אנושי מסוים, במיוחד המצב של אי האמונה, היא אינה יכול להיות התגברות על המצב האנושי.
הספר בראשית הוא המאמין טוען שגם אם האמונה היא פעולה של האדם המאמין היא אינה מובילה לשלילת משמעות החיים הדתיים או לערור הנאמנות והמחויבות הדתית. הספר מבקש להציג את הטענה כי דווקא בתוך הראשוניות ההכרתית, האתית והפרשנית של המאמין מתממשת ראשוניותו הישותית של האל כריבון ומצווה. הפרדוקס של החיים הדתיים הוא המסלול שבתוכו מתממש מהפך זה שבו האל נעשה ליש הראשוני שהמאמין מקבל את ריבונותו. טענה זו נבחנת הן באמצעות ניתוח תיאורם של מאמינים על אמונתם, והן באמצעות ניתוח פנומנולוגי ואנליטי של האמונה עצמה. הספר הוא אפוא ניסיון לקרוא מחדש את ניסיונם הממשי של בני-אדם מאמינים, ולהחזיר את האמונה למרחב החיים האנושיים.
סמכות ומרי בהלכות הרמבם
בלידשטיין יעקב
חיי עולם
הרב עדין אבן-ישראל
האל האחר
חגי דגן
עיונים בכמה מופעים דמוניים של האל המקראי בספרות המקראית
הארות לסדר היום
הרב שי פירון
קריאה אקטואלית בפרשת השבוע
|