צומת ספרים – 08-9236565 שלוחה 1
בימים א' – ה' בין השעות 08:00-19:00
בוקנט – 08-9236565 שלוחה 2
בימים א' – ה' בין השעות 09:00-17:00
תקציר
ערוגת התות, ספרו יוצא הדופן של יורם גרוסר, מתעד אירועים מילדותו, בצורה מיוחדת.
פרקי חייו של המחבר עד גיל שלוש עשרה, חושפים את לבטי נפשו של ילד רגיש.
ערוגת התות מורכב מסיפוריו של ילד המנסה לשרוד מציאות בלתי אפשרית.
הספר מעביר ביקורת על האופן בו מתנהלים חיי היומיום כשפירים למראית עין. אולם עבורו זו מלחמת הישרדות.
בספר תיאורי מקום ומנהגים שחושפים בחמלה את יחסיו האמביוולנטיים לחברת הילדים ולהוריו. הסופר מטהר ברגישות פצעים שלא הגלידו ומתאר אירועים מכוננים שמאירים באור אחר את מערכת החיים המשותפים בהתיישבות העובדת של שנות ה-50. תגובות קוראים
לחץ לסגירה
![]() ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
כדיםסיפור חייהם של נינה, של אשר ושל מוסא. גיבור נוסף ברקע הוא החומר הקרמי המופלא שממנו נוצרים כדים שאותם יוצרים השלושה.
איך אומרים פסיכואנליזה במרוקאית?“תמיד הייתי צריכה לשנות את השפה שלי, בבית הייתה המרוקאית, ואז אני מתחילה ללכת לבית־ספר, ושם זה צרפתית, ועד שהתרגלתי ואהבתי, וזה לקח זמן, כשהייתי חוזרת הביתה ורוצה לדבר את הצרפתית שלי, לא היה לי עם מי, בבית זה רק מרוקאית, ואחר־כך כשבאנו לארץ, לא צרפתית ולא מרוקאית, אסור! רק עברית! אז התחלתי ללמוד עברית, ואת הצרפתית והמרוקאית שמתי בצד, עד שלא נשאר מהן הרבה, ככה נתקעתי עם שפות שבורות, חתיכות של שפות, בלי אף שפה שלמה, ואולי בגלל זה אני לא יודעת לדבר את הדברים שלי כמו שצריך, ואולי אם הייתי הולכת כמו רוחי שלי, ארבע פעמים בשבוע, ומדברת בלי לפחד, ומישהו היה ככה מקשיב לי, עד שהייתי מוצאת את המילים, היה נהייה לי דיבור עם עצמי ולא רק איתו שם למעלה, ואולי, גם הייתי מוצאת מילים מתאימות, להסביר דברים לילדה שהיא בקושי בת שש.”
בושם פרפריםבושם פרפרים פורש את סיפורן של שלוש נשים. עיישה, ילדה ערבייה שהובאה משכם אל ארמון ביפו לפני מאתיים שנה, להיות אשתו הראשונה של המושל האגדי של העיר. נינה, בת למשפחה לא מתפקדת שגדלה במבנה חרב-למחצה, שריד לאותו ארמון מפואר ועזבה בנסיבות מסתוריות, ורויטל, צעירה מגבעתיים ששכרה לשנה את חדרה הנטוש של נינה ונסחפה בתוכו למסע של גילוי עצמי.
המירוץ לאביבהיא בת שלושים. בעלה בוגד בה, הם נפרדים וחוזרים. יש להם ילד. הם פרועים, הם נועזים, פעם הם יהיו משהו
לחוץ חתונהלאדם לפיד יש רק חלום אחד: להתחתן. וכן, העובדה שאינו בחורה, גורמת לכולם להסתכל עליו בצורה מוזרה בכל פעם שהוא מודה בזה בקול רם. |