צומת ספרים – 08-9236565 שלוחה 1
בימים א' – ה' בין השעות 08:00-19:00
בוקנט – 08-9236565 שלוחה 2
בימים א' – ה' בין השעות 09:00-17:00
![]() תקציר
"מתיה חשב שהוא ואליצ´ה כאלה, שני מספרים ראשוניים תאומים, בודדים ואבודים, קרובים, אבל לא מספיק כדי לגעת ממש."
מתיה ואליצ´ה, גיבוריו של רומן הביכורים הזה מאת פאולו ג´ורדנו, הם שתי נפשות פצועות, הנושאות את זכרת של אירועים קשים בעברן. בין השניים נרקם עוד בנעוריהם סיפור אהבה לא שגרתי. אולם חוסר יכולתה של הסביבה להבין אותם ותחושת הזרות הנוכחת תמיד מסיטים אותם מן הדרך המשותפת, שהיא אולי הסיכוי היחיד לנחמה.
בדידותם של המספרים הראשוניים הוא רומן המפלח את הלב. הספר הציב את פאולו ג´ורדנו, פיסיקאי יליד 1982, כקול הבולט של הספרות האיטלקית הצעירה וזיכה אותו בפרסים רבים, בהם פרס סטרגה החשוב. הרומן נמכר באיטליה לבדה ביותר מ-1.3 מיליון עותקים, תורגם ב-39 מדינות והיה לרב מכר בין-לאומי, והוא מעובד לסרט בכיכובה של איזבלה רוסליני.
"רומן הביכורים החשוב ביותר של השנים האחרונות"
לה רפובליקה
"עדינות נוקבת... תיאור נפלא של מה שאפשר לכנות רגשות תת-אטומיים... קווארקים של רגש"
ניו יורק טיימס
"פאולו ג´ורדנו הוא ילד הפלא החדש של הספרות האיטלקית"
לה מונד תגובות קוראים
לחץ לסגירה
![]() ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
המייצגיםשני השותפים ב’פיינלי ופיג‘ מתייחסים לעצמם כאל "בוטיק של משרד עורכי*דין". בוטיק במובן של אלגנטיות, בררנות ושגשוג. למעשה, הם היחידים שחושבים כך. הם מתמחים בעיקר בגירושים מהירים, נהיגה תחת השפעת אלכוהול ולפעמים גם בטיפול בתביעת ביטוח קטנה. לאחר עשרים שנה ביחד, הם איכשהו מצליחים לגרד מספיק כסף כדי מחייתם במשרדם בדרום*מערב שיקגו.
האי של סופייהרב מכר המתאר בנדיבות ובחמלה את המאבק שבין גזירת גורל עליון לבין יכולת הבחירה של הנפש האנושית, ואת יכולתם של בני אדם לחולל היפוך בגורלם בתנאי שהתחולל מהפך של ממש בנפשם. אל מקום שהרוח הולךיער ערערים מכושף, מנזרים בודהיסטיים נטושים למחצה וחופיו אפופי הסוד של "האגם השמימי" שבמרומי ההימלאיה - אלה רק אחדות מן התחנות שאליהן מגיע גיבור אל מקום שהרוח הולך במסעו המסתורי שעומד במרכז הרומן החדש של חיים באר
שבע מידות רעותרב מכר חדש למאיה ערד! ארבעה מועמדים מתחרים על מישרה נחשקת באוניברסיטה אמריקאית מובילה. קומדיית מידות מודרנית, עשויה משבעה פרקים שבמרכז כל אחד מהם מידה רעה משלו וגיבור משלו.
אם יש גן עדן(עטיפת הסרט)רומן פראי, הכתוב כיומן אישי של מפקד צוות לוחמים במובלעת קטנה, קרוב כל כך אך עם זאת רחוק מכל דבר שבעולם – מקום שבו החיים מפעמים מהר יותר משאפשר לדמיין. מלכת היופי של ירושליםסאגה על משפחת ארמוזה, בני הקהילה הספניולית בירושלים, מתחילת המאה העשרים והשלטון התורכי ![]() האוהל האדוםהאוהל האדום, שבו אין לגברים דריסת רגל, הוא מעון הנשים בתקופת נידתן. בו מתרחשות דרמות, קנאות ואהבות, ובו יוצאים לאוויר העולם ילדים וסודות כמוסים.
הכלב היהודי זהו סיפור המסופר מפי הכלב, מנקודת מבטו של יצור נבון והרואה את העולם מגובה 50 ס"מ מעל פני הקרקע אך עם זאת מיטיב להבחין ולראות. סיפור המעניק תשובות רבות על השאלות מי מאיתנו הוא הכלב היהודי ובמה, אם בכלל, מותר האדם מן הכלב. |