צומת ספרים – 08-9236565 שלוחה 1
בימים א' – ה' בין השעות 08:00-19:00
בוקנט – 08-9236565 שלוחה 2
בימים א' – ה' בין השעות 09:00-17:00
תקציר
מדוע קשה לנו כל כך לעשות שינויים בעבודה, בקהילה ובחיינו הפרטיים?
מדוע קשה לנו לעשות סוויץ´? לדברי צ´יפ ודן הית´, מחברי רב המכר הבינלאומי ככה זה נדבק, המכשול העיקרי הוא קונפליקט מובנה בתוך מוחנו. פסיכולוגים גילו שמוחנו נשלט על ידי שתי מערכות נפרדות שמתחרות על שליטה: הפן הרציונלי והפן הרגשי. אם הפן הרציונלי רוצה גוף חטוב, הפן הרגשי רוצה עוגיית שוקולד עכשיו. אם הפן הרציונלי רוצה לקום בחמש בבוקר כדי לצאת לריצה לפני העבודה, הפן הרגשי רק רוצה עוד כמה דקות שינה. המתח בין שתי המערכות עלול לחרוץ את גורלו של כל מאמץ לשינוי! אבל אם מתגברים עליו - השינוי מתחולל במהירות.
בסוויץ´ מראים האחים הית´ איך אנשים רגילים - עובדים ומנהלים, הורים ואחים - איחדו את שתי המערכות והשיגו תוצאות מפתיעות! הם משלבים סיפורים מרתקים מהחיים עם עשרות שנות מחקר מנוגד-לאינטואיציה בתחומי הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה ועוד, כדי לשפוך אור על הדרך שבה אנו עשויים להשפיע על כל אפשרות לשינוי - למשל מנהל שהפך צוות של עובדים אדישים במחלקת שירות לקוחות לקנאים קיצוניים לשירות טוב באמצעות שינוי נוהל מקובל במחלקה, או מתמחים בבית חולים שהצליחו לשנות נוהל רפואי בן עשרות שנים שסיכן מטופלים.
סוויץ´ מראה בדרך משעשעת, שנונה ואפקטיבית, ששינויים שמצליחים פועלים על פי תבנית - ושנוכל להשתמש בתבנית זו כדי לחולל את השינויים החשובים לנו - בין שאנו רוצים לשנות את העולם ובין שאנו רוצים לשנות את היקף המותניים.
תגובות קוראים
לחץ לסגירה
![]() ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
אותן משימות לגמרי אחרת"משום מה, הייתי נינוח למדי. אחרי הכול, אפשר לומר שכבר נכשלנו, כך שאין לי מה להפסיד. אנסה לעשות מה שתכננתי וזה הכול".
כוחה של עקביותהאנשים המצליחים ביותר לא הגיעו למקום שאליו הגיעו משום שנמנעו בדרך נס מכל
המכשולים והמהמורות שבחיים. הם הצליחו משום שהיו להם דפוסי חשיבה המביאים
לשגשוג.
שוק, משפט ופוליטיקהשוק, משפט ופוליטיקה: על אחריות חברתית של תאגידים הוא ספר ראשון מסוגו בישראל המקבץ מאמרים של חוקרים מדיסציפלינות שונות – משפט, סוציולוגיה, היסטוריה וסביבה –המציעים ניתוח ביקורתי וחדשני של שדה האחריות החברתית התאגידית. השיח הקיים בתחום זה, למרות התפתחות רבה שעבר בשנים האחרונות, עדיין רואה באחריות החברתית התאגידית שדה שהוא בעיקרו וולונטרי, לאו דווקא משפטי, המצוי בתחום שמעבר לציות לחוק וכפוף לחובת התאגיד למקסם רווחים. בניגוד לתפיסה זו, נקודת המוצא של המאמרים בספר זה היא ששאלת האחריות החברתית של התאגיד העסקי ומקומו בחברה המודרנית היא שאלה פוליטית ומשפטית לא פחות מאשר שאלה עסקית-כלכלית צרה.
מאמרי הספר מדגישים ששאלת הרגולציה של תאגידים והיקפה תלויה, בראש ובראשונה, בתפיסה נורמטיבית הנוגעת לתפקידם של תאגידים בחברה, כמו גם לשאלה את מי עליהם לשרת. כמכלול, הספר מאיר את המתח המובנה בין התכלית הכלכלית של התאגיד לבין המחויבויות החברתיות שלו, ובין שאלות של יעילות לבין שאלות של אחריות; הוא מצביע על חשיבות הבנת ההקשר הפוליטי הרחב יותר של הדיון בסוגיות אלה. מאמרי הספר מבקשים להצביע על האופנים השונים שבהם פועל שדה האחריות החברתית התאגידית בישראל ובארצות הברית בנושאים כמו זכויות אדם, זכויות עובדים, סביבה, שוק ההון, תקשורת ועוד. |