צומת ספרים – 08-9236565 שלוחה 1
בימים א' – ה' בין השעות 08:00-19:00
בוקנט – 08-9236565 שלוחה 2
בימים א' – ה' בין השעות 09:00-17:00
תקציר
כשנשארנו לבד, הרומן החדש של אלון אלטרס, נפתח באירוע מותה של אמו האהובה של הסופר, שגם עמדה במרכז ספרו עטור השבחים, הנקמה של מאריצ´יקה (1999). הספר החדש מהווה המשך של ספר הביכורים ההוא אך הפעם נבדקים היחסים בין האב לבן כשהאם המתה נמצאת ברקע, והיא הנוכחת- הנעדרת החשובה של הרומאן החדש של אלון אלטרס.
הרומן מגולל את סיפורם של הבן ואביו, "שנשארו לבד". האבא לקראת הפנסיה, הבן בן עשרים ושש.
האב, אדם קשה, תלותי, אגוצנטרי - דמות של מהגר שורד. הבן, משורר צעיר, מחפש לו דמויות אב שונות, המעצבות את עולמו הרוחני ומשפיעות לא מעט על הכרעותיו הקיומיות ועל קורותיו. השניים נראים, מנקודת מבטו של המספֵּר, הבן, רחוקים זה מזה כמו שבוקרשט, עירו של האב, רחוקה מתל אביב, העיר שבה נולד בנו. ואולם, אט-אט מתגלה לקורא שהמרחק בן האב לבנו אינו גדול כל כך. קווי הדמיון המפתיעים בין השניים - למשל, הבחירה של הבן לעזוב את הארץ ולנסות לחיות באיטליה - מאירים מחדש את סיפור האירועים ומוסיפים לו ממד אירוני, מורכבות פסיכולוגית ואמינות רגשית. כשנשארנו לבד הוא יצירה בהירה, מדויקת, מתנזרת מקישוטיות אך פיוטית בדרכה; רומן של סופר בשל, במלוא כוחו, המגיש לנו פרוזה משובחת. - יגאל שוורץ כשנשארנו לבד הוא הרומאן הרביעי של אלון אלטרס. אלטרס פרסם גם ארבעה ספרי שירה ועשרות תרגומים מהספרות האיטלקית והאנגלית. אלטרס הוא חתן פרס הממשלה לספרות לשנת 2001. כמו כן זכה בשנת 2003 בפרס שר התרבות האיטלקי על תרגומיו מהספרות האיטלקית לעברית (פרנטה, טאבוקי, גינצבורג, פזוליני, גרמשי, קומנצ´יני ועוד רבים אחרים). ![]() תגובות קוראים
לחץ לסגירה
![]() ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
רווקים ואלמנותבעין שאינה מחמיצה דבר, עוקב ירמי פינקוס אחר ההוויה הרוחשת בהתמדה חשאית בדירות, בחצרות, בחדרי מדרגות. גיבוריו של קובץ הנובלות – ובהם דוגמן תחתונים יהיר, רווקה זקנה שטופת פחדים, נער שבולש אחר זוג שכנים תימהונים, רוקח שוויצרי גרגרן ומתווכת דירות אמהית – תוזזים ברוב עסק, אבל ניכרים באמת במה שהם נמנעים מלעשות. הם כלואים בכוריאוגרפיה טקסית עשירה, שבאמצעותה הם מקפידים במצוות בדידותם ומאַבְּקים חלומות על חיים אחרים; עד לרגע שבו הטקס מופר, ומשהו אחר וזר מחלחל פנימה.
![]() המקווה האחרון בסיבירהמקווה האחרון בסיביר הוא רומן מלא תשוקה וקסם, אשר אורג שורה של סיפורי אהבה, המתנקזים
![]() שנות חיינו היפות ביותרגדי הוא צבר, בן הדור השני לתקומה.
שש להיות חייל.
שש לקרב, ומאמין כי טוב למות בעד ארצנו.
רק תנאי אחד הוא מציב לעצמו: לא למות בתול.
גיוס "מאו מאו", מאי 1957 לחיל השריון מביא עמו מציאות חדשה של שׂררה, אימונים ורעות . בתוך כך גדי מחזיק עין פקוחה וראש קטן – להיעלם ככל האפשר משרירות ליבם של מפקדים. וברקע החופשות, הערגה לגוף אישה, לקרבה, לאהבה. ופתאום זו מרים, קרן האור שהבליחה ללב חייו. קוץ ודרדריובל, גיבור קוץ ודרדר, עוזב את בית הוריו ומחפש מקלט לנפשו העדינה והמיוסרת בבית קרוביו הירושלמים. בשל המעבר לעיר, ואולי בשל הטלטלה שעבר בבית שאותו עזב, תפיסת המציאות שלו הולכת ונעשית מורכבת, תובענית וצבעונית עד אין קץ.
רגשות במגירהלכולנו יש רגשות במגירה, סודות כמוסים, רגעים שאנחנו מדחיקים, כאב חד עם תחפושת עלובה של אושר מזויף, לכולנו יש פחדים, דחפים וחלומות גדולים, לכולנו יש מחשבות שבאות רק בלילה, כשהרחוב שקט והעולם ישן, כולנו שקרנים גדולים בעולם קטן, וכולנו מציירים בכל בוקר חיוך גדול גם כשהכול מתפרק, לכולנו יש רגשות במגירה"
אפרת דמשק אפרתאפרת דמשק אפרת הוא רומן רחב יריעה המתרחש במזרח תיכון מוכה מלחמה אכזרית ומתמשכת כמוה עוד לא ידענו ומי יתן שלעולם לא נדע.
מכתבים לחנהחנה שמוש נפטרה בביתה בקיבוץ מעיין ברוך ב-15 במרס 2016. היא קבורה בבית העלמין מרחק כמה מאות מטרים מן הבית בו חייתה למעלה משישים וחמש שנה עם בעלה, הסופר אמנון שמוש. הקשרים הרוחניים והנפשיים בין השניים לא נפסקו עם מותה, כשם ששיחות בין השניים היו חד צדדיות לאורך מחלת האלצהיימר שלה, וזכו לביטויי אהבה ותודה מרוכזים ומצומצמים, כך גם המכתבים הפותחים את הספר הזה. אלא שבמהלך הכתיבה נתגלו כל אוצרות המכתבים שנכתבו בין השניים במהלך הנסיעות והשליחויות של אחד מהם הרחק מן הבית. וכך תמצאו כאן מכתבים מצרפת לניו יורק מ-1951, מארצות אפריקה ואירופה, מאמריקה וכמובן ממעיין ברוך. וגם התכתבויות עם חברים אישיים כגון שמעון פרס, שאילו היתה חנה בחיים, היה אמנון קורא אותם באוזניה ומעלה חיוך של תודה על פניה.
|