|
 01/03/2014
תקציר
בראשית המאה הקודמת יצא גילברט קית´ צ´סטרטון (1936-1874) למלחמה על נשמתה של אנגליה ועל מורשתו של העולם המערבי כולו. הוא התייצב למערכה נגד הספקנות, החומרנות והחמדנות שפשו בקרב בני-דורו, כשהוא חמוש באינטלקט מושחז כתער, בחוש הומור חריף ובכשרון ניסוח וירטואוזי. לאורך ארבעה עשורים של פעילות העמיד צ´סטרטון מפעל ספרותי ופובליציסטי עצום. הוא שלח את ידו בכל סוּגה אפשרית ופרסם ספרי הגות, טורים עיתונאיים, פואמות, חיבורים היסטוריים, ביוגרפיות ספרותיות, ביקורות ומותחנים בלשיים. הוא הרצה לפני קהלים גדולים וקטנים בארצו ומחוצה לה, השתתף בעימותים פומביים מתוקשרים וחיווה את דעתו על כל דבר ועניין – החל בשאלות לאומיות הרות גורל וכלה בזוטות מחיי היום-יום. אדם בלתי מעשי מאגד מבחר מכתביו הפולמוסיים של צ´סטרטון, לראשונה בתרגום לעברית. הטקסטים המקובצים כאן מדגימים את סגנונו הייחודי של כותב מבריק זה ומציגים את עיקרי השקפותיו במבחר נושאים. דרשותיו השנונות על האמונה ועל הכפירה, על השקיעה הרוחנית של העידן המודרני, על אהבת המולדת ועל צדק חברתי תסבנה בוודאי הנאה רבה לקוראים – בין שיסכימו עם עמדותיו של צ´סטרטון ובין שלא. |
תגובות קוראים
ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
הגופאני
פולק תמי (ע)
חיבור זה מציע רשת מושגית חדשה להתבוננות במרחב הפסיכו־פיזי הראשיתי. ההפריה ההדדית בין המפגש הטיפולי ברוח התאוריה הפסיכואנליטית לבין
החילוניות החדשה
ששון שלומי
החילוניות כעמדה פילוסופית זוכה בספרו של שלומי ששון לא רק לסינתזה ייחודית בין תיאוריות הדנות בהקשרים חילוניים, אלא גם בהבנה מקיפה ומעמיקה של התופעה
לא יסור שבט מיהודה
מיטלמן אלן
"לֹא יָסוּר שֵׁבֶט מִיהוּדָה וּמְחֹקֵק מִבֵּין רַגְלָיו", מברך יעקב לפני מותו את בנו יהודה, וצופה עתיד שבו יהפכו צאצאיו של הבן הזה למנהיגיו הפוליטיים של עם ישראל.
האם זה חייב להיות כך לעזאזל?! הח
אהוד גזית
"החיים קשים". "החיים לא אמורים להיות קלים". האם זהו אכן מצב הכרחי או שיש אפשרות לחיים קלים יותר? מהם החיים ומהם תכונותיהם ומאפייניהם.
עליון על כל הגויים
כשר חנה
בספר חשוב זה בוחנת פרופ´ חנה כשר את אחת הסוגיות המורכבות ביותר בתולדות המחשבה הפילוסופית היהודית לדורותיה, מרב סעדיה גאון ועד עמנואל לװינאס, והיא סוגײת רעיון בחירת עם ישראל ועליונותו על פני כל העמים. האם עם ישראל הוא ´העם הנבחר´? אם אכן עם ישראל מועדף על ידי האל, האם יש לאפליה זאת הצדקה מוסרית? האם רעיון עם ישראל כ’עם סגולה’ מניח תפישׂה גזענית? אחת התרומות החשובות של מחקר מקיף זה היא שההדגשה היתרה של רעיון בחירת עם ישראל בהגות היהודית היא תוצר מובהק של פולמוס עם הנצרות, ובאופן זניח יותר – עם האיסלאם.
הנחת היסוד למטאפיזיקה של המידות
קאנט עמנואל
"אי-אפשר להעלות על הדעת דבר כלשהו בעולם, ואכן אף לא מחוצה לו, שיכול להיחשב לטוב ללא כל סייג, חוץ מרצון טוב. שׂכל, שנינות, כוח שיפוט ושאר כישרונות הרוח, ויהיו שמותיהם אשר יהיו, או אומץ-לב, החלטיות, ודבקות בתוכניות... - כולם טובים ורצויים בלי ספק מבחינות רבות. עם זה, הם גם עלולים להיעשות לרעים ולמזיקים ביותר, אם הרצון שעליו להשתמש במתנות אלה שהטבע מעניק... אינו טוב.
לודוויג ויטגנשטיין-ממואר
נורמן מאלקולם
הגותו של לודוויג ויטגנשטיין היא מאבני היסוד של מחשבת ימינו.
למד את עצמך פנג שוא
קרייז ריצארד
אבל ומלנכוליה פעולות כפייתיות וט
זיגמונד פרויד
עולם צמא לגשם
אפרת חרמוני
מה מחבר בין משנתו הפסיכולוגית של קרל גוסטב יונג לבין המקורות היהודיים? מהו סוד הקסם של שפת הדימוי ושל לשון החלום המאפשרים לאדם לנדוד אל מרחבי נפשו? מה מניע אדם לצאת מאזורי הנוחות שלו למסע פנימי רצוף אתגרים ומכאובים?
|