צומת ספרים – 08-9236565 שלוחה 1
בימים א' – ה' בין השעות 08:00-19:00
בוקנט – 08-9236565 שלוחה 2
בימים א' – ה' בין השעות 09:00-17:00
תקציר
ספרו של אבי רוזן מציע מבט רענן ביחס לתרבות דיגיטלית והיצירה האמנותית, בכלל זה שיח האמנות וההיסטוריה שלה, גבולות האמנות ומקום האמן בעשייה בת-זמננו. הרקע האינטר-דיסציפלינרי המגוון של המחבר, אשר נע בין מחקר מדעי, יצירה ותיאוריה, נוכח בין דפי הספר ומאפשר פרספקטיבה רחבה ביחס לזיקה בין טכנולוגיה, אמנות וחברה במאה ה-20 ובראשית המאה ה-21. קריאתו המרובדת של רוזן נסמכת על ההנחה שתופעת דחיסת מרחב-זמן בתרבות ותודעת הרצף לא החלו עם העידן הדיגיטלי אלא ניתן למצוא את עקבותיהן במהפכה התעשייתית, ואף לפני כן. רוזן מתחקה אחר ביטויים לתחושת דחיסת מרחב-זמן וקורא אותם לאחור, לאור ניתוח עומק של מבנה ומשמעות הסייברספייס כמרחב שיתופי-סימולטני של ביזור. אחת מטענותיו המרכזיות של הספר היא שבמאה ה-21 תופעת דחיסת מרחב-זמן מתעצמת באופן רדיקלי, ולמעשה מעבירה אותנו לתחום הוויה מתקדם המתווה יחסים חדשים שלא התקיימו עד כה בין אובייקט לסובייקט. בחלק הארי של הספר נידונה טענה זו ומאוששת מבעד לסקירה וניתוח מקיפים של אמנות הסייברספייס. חשיבותו של הספר נעוצה בניסיונו להציע מערך המשגה ומסגרת תיאורטית, לצד מערך הקשרים מרובד במיוחד לתחום עשייה ומחשבה שעדיין מצוי בהתהוות – בכל אלה ניכרת תרומתו החלוצית של הספר. ד״ר אבי רוזן הוא אמן מדיה חדשה, בוגר ביה"ס לאמנות בצלאל; בעל תואר שני בעיצוב תעשייתי מהטכניון, ובעל תואר שלישי בתולדות אמנות, אוניברסיטת תל אביב. תגובות קוראים
לחץ לסגירה
![]() ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
אמנות והסייברספייסמציע מבט רענן ביחס לתרבות דיגיטלית והיצירה האמנותית, בכלל זה שיח האמנות וההיסטוריה שלה, גבולות האמנות ומקום האמן בעשייה בת-זמננו.
פאול קור מעצב צייר ומחבר ספרי ילדיםעבודתו של קור נפרשת על פני חמישים שנות יצירה מגוונת, המלווה את החברה הישראלית משנותיה הראשונות. עשרות הכרזות שעיצב הפכו למראה מקום ולציון דרך בתולדות העיצוב הגרפי בישראל.
פנג שואי - עיצוב לחיים טוביםפנג שואי, המוגדר גם "עיצוב פנים הוליסטי", כבש לא מכבר מקום של כבוד, במזרח ובמערב כאחד, בזכות המוניטין שצבר במשך אלפי שנות קיומו כדרך יעילה לשפר כל תחום בחיינו.
טרטקוברדוד טרטקובר נולד בחיפה, גדל בירושלים וחי בתל אביב. בגיל 18 הלך לצנחנים, משם לבצלאל, ובגיל 22 נסע ללונדון ללמוד עיצוב גרפי. הוא שב משם לירושלים, אחר כך ירד לתל אביב והתיישב לעבוד.
מאז הוא לא חדל. טרטקובר הוא מי שאנחנו. עבודתו היא מראה המשקפת את החברה הישראלית ואת התרבות שלה בארבעים השנים האחרונות. את מראה פנינו. לעיתים כמו שהיינו רוצים להיראות, ופעמים אחרות כמו שאנחנו נראים באמת. מחשבות על קראפטהקראפט שהיה מאז ומעולם מרכיב מרכזי בתשתית של כל מערכת תרבותית, נדחק לקרן זווית בעידן של המהפכה התעשייתית של המאה ה-19 ועלייתו של העיצוב התעשייתי בעקבותיה.
|