צומת ספרים – 08-9236565 שלוחה 1
בימים א' – ה' בין השעות 08:00-19:00
בוקנט – 08-9236565 שלוחה 2
בימים א' – ה' בין השעות 09:00-17:00
תקציר
בספר זה מכונסים תרגומים משיריהם של יתר מחמישים משוררים מתקופה המשתרעת מסוף האימפריה הרומית ועד קץ ימי הביניים. מגוון הנושאים רחב: ממזמורי כנסיה ושירי דבקות, דרך המיתוס של עוף החול, שירי אהבה ושירים מן ה´כרמינה בוראנה´ ועד להרפתקאותיו של חמור תאב לימודים. לשירים נוספו מבואות והערות מפורטים. הספר פורש יריעה של יתר מאלף שנות שירה, שרובה ככולה בלתי מוכרת בעברית. תגובות קוראים
לחץ לסגירה
![]() ספרים נוספים שיכולים לעניין אותך
חכמת המזרח יפן״מי שלא מסוגל לחוש את האפסות של הדברים הגדולים שבו,
יתעלם מהגדולה של הדברים הקטנים שבזולת״. (ספר התה) מדינת אי במזרח הרחוק, יפן, הטביעה את חותמה על תרבות אסיה במשך אלפי שנים, ובמאתיים השנים האחרונות השאירה את חותמה גם על תרבות המערב. יצירות המופת של יפן השתמרו מאות ואלפי שנים ביפן עצמה, הגיעו למדינות המערב, תורגמו ואומצו על יד הקוראים בארצות השונות. קובץ זה מביא — במלואן — יצירות מופת מיפן: ״ספר התה״ של קאקוזו אוקאקורה, ״התודעה הבלתי כבולה״ של טקואן סוהו (כולל את ״החכמה הבלתי ניתנת להנעה״, ״מרגליות״ ו״החרב טאיה״, ״בושידו, נשמתה של יפן״ של אינאזו ניטובה. כן מובאים בקובץ מבחר ושירי זן של ריוקן (תרגום המשוררת גבריאלה אלישע) ופרקים מיצירות ספרות קלסית נוספות, כמו ״ספר הכר״ ו״סיפורי אהבה״. ״רק מי שחי כשהוא מוקף ביופי יכול למות בצורה יפה… אמני־התה הגדולים היו מוכנים להיכנס אל הלא נודע תוך שאיפה מתמדת להיות בהרמוניה עם הקצב הגדול של היקום״. ״חָכמַת המזרח: יפן״ נותן ביד הקורא כלי רב ערך להכרת התרבות, הפילוסופיה והרוח הלאומית של מדינת השמש העולה. שירים יום יום - אנתולוגיה אישית (+תמבחר שירים שבחר יוסי בנאי משל פבלו נרודה, ז´ק פרוור, רחל, ביאליק, ט. כרמי, ע. הלל, אמיר גלבוע ועוד ועוד. לצידם, ציוריה הפיוטיים של לאה ניקל.
זה מכבר - מבחר+דיסק משוררים קוראיםהמבחר כולל ספר ותקליטור - 111 שירים, מאת 17 משוררים
שירים מעשרים ספרי "כבר" הראשונים, נערכו בספר ועל תקליטור, ובו קוראים כל המשוררות והמשוררים משיריהם - לראשונה: אפשרות להעלות במחשב מן הדיסק את הספר כולו ולבחור את השירים ברצונכם לשמוע, לקרוא או שניהם - בה בע עוד חוזר הניגוןמבחר חדש וממצה משירי נתן אלתרמן, החל בספר ביכוריו פורץ הדרך ´כוכבים בחוץ´ (1938) ועד ספר שיריו האחרון ´חגיגת קיץ´ (1965). הספר, במתכונת-כיס, מאפשר לקוראות ולקוראים להתוודע לראשונה אל יצירתו של המשורר או להיפגש מחדש עם שיאיה. יש בו שירים רבים שהולחנו ומוּכּרים לַכול (דוגמת "פגישה לאין קץ", "האֵם השלישית" ו"שיר משמר") וכן ייצוג לאפיקי הכתיבה השונים של אלתרמן: מבחר משירי "הטור השביעי" וכן מפזמוניו.
זהו חידוש לסדרת ספרי-הכיס האהובה והוותיקה "זוטא", אם כי תוך בחירה שונה של השירים והגשתם במתכונת עכשווית. את הספר ערך פרופ´ עוזי שביט, חוקר יצירתו של נתן אלתרמן. ![]() נפלאתה: אנתולוגיה של שירה להט"בפעם הראשונה בעברית, אנתולוגיה של שירה להט"בית המכנסת יצירות במקור ובתרגום משנת 1,000 לפנה"ס ועד ימינו אלה. המבחר העשיר והיפהפה המוצג בה אינו רק אבן יסוד למבקשים עומק תרבותי והיסטורי לזהותם המינית, אלא הוא בפשטות ספר נפלא המיועד לכל אוהבי השירה באשר הם.
מלאך החדרכרך זה מכנס את שירתה של אגי משעול בעשור שבין 2005 ל– 2015 . כלולים בו קובצי השירה מומנט (2003), ביקור בית (2009), סידור עבודה (2012), וערה (2013), כולם בהוצאת הקיבוץ המאוחד. כמו כן כלולים בכרך שירים חדשים שטרם כונסו בְּספר.
הטור השביעי כרך 6בכרך זה בא לסיומו מפעל הכינוס השלם של “הטור השביעי“ במתכונתו הכרונולוגית והמוערת. אלא שכרך זה שונה מבחינה ספרותית מחמשת הכרכים שקדמו לו: בעוד שעד יוני 1959 נכתב הטור השביעי לרוב כטור שירי, הרי שממועד זה נכתב הטור בפרוזה.
שני נושאים מרכזיים עמדו במרכז הטור השביעי בשש שנותיו האחרונות: פרשת היחסים עם גרמניה ופרשת לבון וגרורותיה עד לפילוג מפא“י. את עמדתו העקרונית בסוגיה הראשונה קבע נתן אלתרמן כבר עם חתימת הסכם השילומים ב- ,1952כשתמך בהסכם, אך התנגד נמרצות לכל נורמליזציה של היחסים עם גרמניה, תרבותה ושפתה. להתנגדות עקרונית זו נתן ביטוי בהיר ונוקב ברבים מטורי הכרך. בסוגיה השנייה, פרשת לבון וספיחיה, תמך אלתרמן ברציפות בעמדתו העקרונית והנחרצת של בן גוריון בדבר החובה להקים וועדת חקירה משפטית שתבדוק מי אחראי לפרשה, עמדה שהובילה בסופו של דבר לפילוג מפא“י, ובדיעבד גם לקרע בין אלתרמן לביתו העיתונאי “דבר,“ שגרר אחריו, כנראה, גם את קיצו של “הטור השביעי“ בסוף אוקטובר . |