דף הבית > אהבה מעבר לאנוכי דמיון מעבר לאשליה
אהבה מעבר לאנוכי דמיון מעבר לאשליה

אהבה מעבר לאנוכי דמיון מעבר לאשליה

         

תקציר

הספר מציע מבחר עשיר של דיאלוגים ספרותיים ומאמרים מאת אייריס מרדוק (1919-1999). במזיגה רחבת יריעה של ספרות ופילוסופיה, מרדוק מציעה כאן מבט חדש ומפוכח על אהבה, על אתיקה, על דת, ועל אמנות. הטקסטים בספר פורשים את השקפתה האפלטונית הייחודית. הם כתובים בתגובה לתהפוכות הפוליטיות והתרבותיות של המאה העשרים ובדיאלוג הדוק עם ההיסטוריה של הפילוסופיה ‒ קאנט, שופנהאואר, ניטשה, סארטר, ויטגנשטיין ועוד. מרדוק בוחנת כאן השקפות פילוסופיות בנות זמנה, הן מן המסורת האקסיסטנציאליסטית והן מזו האנליטית, וכתמיד, חקירותיה משקפות ומזמינות גם חקירה עצמית. בכתיבה עשירה ונגישה, מרדוק ניצבת כאן כאחת הפילוסופיות המשפיעות יותר כיום.


ד"ר יואב אשכנזי חוקר סופר ומתרגם. חי בוינה ועוסק בפילוסופיה של ויטגנשטיין ובאייריס מרדוק. מספריו: מראות סדוקות (בר אילן, 2013); להיות אנושי (כרמל, 2018); שלוש מחשבות מודרניות (כרמל, 2020), The Death of Transcendence (Palgrve, 2022). עוד ראו אור בתרגומו: פילוסופיה, מאת לודוויג ויטגנשטיין (כרמל, 2016), ריבונות הטוב, מאת אייריס מרדוק (שלם, 2017).

ד"ר רשף אגם־סגל, מרצה לפילוסופיה בקולג' הצבאי של וירג'יניה, בארה"ב. מומחה לפילוסופיה של המוסר ולפילוסופיה של לודוויג ויטגנשטיין. קובץ מאמרים שפורסם בעריכתו, Wittgenstein’s Moral Thought (Routledge, 2018). 


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 98 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

ריבונות הטוב

ריבונות הטוב

אייריס מרדוק
מחיר מכירה מודפס 66 ₪
התבוסה המכובד

התבוסה המכובד

אייריס מרדוק
מחיר מכירה מודפס 77 ₪
מקרה אד

מקרה אד

אייריס מרדוק
מחיר מכירה מודפס 77 ₪
הנערה האיטלקי

הנערה האיטלקי

אייריס מרדוק
מחיר מכירה מודפס 77 ₪
במבט לאחור 1887-2000

במבט לאחור 1887-2000

אדוארד בלאמי
מחיר מכירה מודפס 124 ₪
כתבים אסתטיים

כתבים אסתטיים

גיאורג זימל
מחיר מכירה מודפס 49 ₪