דף הבית > אופל בהר הגלבוע
אופל בהר הגלבוע

אופל בהר הגלבוע

         

תקציר

אבנר מורגנשטרן, רואה חשבון זוטר, ששבוי בשגרה שכאילו אין ממנה מוצא, חווה שתי תפניות מפתיעות: בתו בת העשרים ומשהו, איילה המתנכרת והמרירה, מוצאת לפתע סיפוק ושלווה, לאחר שפגשה בבחור שהציע לה דרך חיים חדשה; והבוס המתעמר שלו מחליט להפקיד בידיו את הטיפול במכרז ענק לקניית מטוסים.

אבנר מוצא דרך מפוקפקת להשתמש במכרז כדי להשיג לעצמו את החופש והכבוד שחלם עליהם, ואילו איילה מצטרפת לקבוצה סגורה, סגורה מדיי, בשם "תיקון", שמתיימרת להציל את העולם.

דווקא כשאבנר מצליח לפשוט את גלימת הגבר המובס ולהיוולד מחדש, נדמה לו כי עליו להקריב את עצמו כדי להציל את בתו.

זהו סיפור עתיר התרחשות, ישראלי מאוד, שבמרכזו יחסים סבוכים בין אב ובין בת. גם האב וגם הבת מבקשים למתוח את גבולות האושר הראוי להם, ולבחון עד כמה מלאכותית היא הציפייה למחויבות ערכית. זהו סיפור שמציע התבוננות קרובה על צמתים מוסריים בחייהם של ישראלים המייחלים ליותר ממה שיש להם. לעתים יהיו מסוגלים להתרחק מדבר עבירה, ולעתים יתמסרו לחטאים גורליים. מתחת לפני השטח, במופעים יומיומיים, מתגלה החובה ליצור את היסודות לחיים טובים יותר, ואיתה גם המחירים שיש לשלם עבור כך.

זהו הרומאן הרביעי מאת ד"ר אבי גרפינקל (יליד 1972), מבקר תרבות ופובליציסט בעיתון "הארץ", מרצה בתחומי ספרות ותרבות ועורך פורטל של מכון מופ"ת. הרומאן הקודם מפרי עטו, "בן יחיד" (2015) היה מועמד ברשימה הארוכה לפרס ספיר.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 98 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

איך כותבים

איך כותבים

אבי גרפינקל
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
בן יחיד

בן יחיד

אבי גרפינקל
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
בדמי ימיה לשי עגנון

בדמי ימיה לשי עגנון

דורון כהן
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
40% הנחה על הספר השני
רע בלי מלרע

רע בלי מלרע

אילנה זפרן
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
אנשים שבורים

אנשים שבורים

רוני גז-לנגרמן
מחיר מכירה מודפס 78 ₪
שלושה בתים ובוץ

שלושה בתים ובוץ

חניטה גוטבלאט
מחיר מכירה מודפס 74 ₪