דף הבית > אלוהים והפילוסופיה
אלוהים והפילוסופיה

אלוהים והפילוסופיה

         

תקציר

עמנואל לוינס (1906-1995) נולד בליטא, למד פילוסופיה בצרפת ובגרמניה ונפל בשבי הגרמנים כקצין צרפתי במלחמה שבה נרצחה גם משפחתו. השואה הייתה לגורם המעצב של יחסו לפילוסופיה המערבית ושל חזרתו למקורות היהדות. בפרשנותו הפילוסופית לאגדות התלמוד ובפעילותו החינוכית הוא מעמת בין שתי המסורות הגדולות הללו. הגותו מגיעה לישראל באיחור של כארבעים שנה.

לוינס, תלמידם של אדמונד הוסרל ומרטין היידגר ומגדולי הפילוסופים של המאה ה-20, קיבל ממוריו את תורת ההסתכלות בתופעות (הפנומנולוגיה), אך העביר אותה מן היסוד ההכרתי והאונטולוגי אל היסוד המוסרי. את הרגע הזה, שבו מתגלות לעיניך פניו של האחר, מפרש לוינס כתופעה מוסרית – כמקורה של הדת. רגע זה עומד במרכז הפילוסופיה שלו וסולל דרך פילוסופית שלא הייתה כמותה בתולדות תורת המוסר.

אלוהים והפילוסופיה (1975) מבטא את עמדתו של לוינס לאחר כתיבת שני חיבוריו הגדולים "כוליות ואינסופי" ו"אחרת מהיות". בין הפילוסופיה והתיאולוגיה המסורתיות מתווה לוינס תוואי חדש בעבור ההגות הפילוסופית, כמו גם בעבור ההגות הדתית; הוא מעניק משמעות חדשה לשתיהן ואף למושג המשמעות עצמו. בלהט הוויכוחים על עתיד הפילוסופיה והתיאולוגיה בעידן הפוסט-מודרני, האם לא שכחנו את פניו של האדם האחר?
אלוהים והפילוסופיה הוא החיבור הפילוסופי הראשון מבין כתביו של לוינס המתורגם לעברית.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 86 ₪

*משלוח חינם בקניה מעל 249 ש"ח  

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

קריאות תלמודיות חדשות רכה

קריאות תלמודיות חדשות רכה

עמנואל לוינס
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
הזמן והאחר

הזמן והאחר

עמנואל לוינס
מחיר מכירה מודפס 82 ₪
חירות קשה

חירות קשה

עמנואל לוינס
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
המוות והזמן

המוות והזמן

עמנואל לוינס
מחיר מכירה מודפס 94 ₪
תשע קריאות תלמודיו

תשע קריאות תלמודיו

עמנואל לוינס
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
פילוסופים נגד אלוהים מסה על אמונה בספק

פילוסופים נגד אלוהים מסה על אמונה בספק

גרמי פוגל
מחיר מכירה מודפס 89 ₪