דף הבית > בין זרות לחברות
בין זרות לחברות

בין זרות לחברות

5 1
         

תקציר

המחברת מגוללת סיפור אנושי נוגע ללב על הדרך שבה ילדים שורדי שואה זוכרים את תהליך היקלטותם בקיבוצים כילדים בודדים. סיפורם נחשף לראשונה מנקודת מבטה של חוקרת שזו לה גם חווייתה הביוגרפית. בין זרוּת לחברוּת: קליטת ילדים ניצולי שואה בחברת ילדי הקיבוץ הוא פרי מחקר מקיף וקפדני שעיקרו תיעוד בעל פה. החוקרת מנתחת בו את עדויותיהם של חמישים "גיבורים היסטוריים" בקטגוריות המאפשרות השוואה, ומלווה  ניתוח זה בפרשנות מעמיקה.

 

יונה אלטשולר מגישה לקוראיה סיפור מלא אמפתיה שאינו שיפוטי. היא מצליחה לתאר בעין רגישה וביקורתית הן את המסגרות שבהן חיו הילדים והן את זיכרונותיהם כבוגרים במעגל השלישי של חייהם. מסקנותיה מאתגרות ומעניינות ומציבות את כישרונם ואת אישיותם של הילדים כגורם בעל משקל ביכולת ההתערות שלהם.

 

מחקר זה מרחיב את הידע על ילדים ניצולי־שואה ומציב בפנינו אספקלריה המשקפת את הישראליות דאז ולא מעט גם את הישראליות בימינו.

פרופ' דליה עופר

 

 

 

ד"ר יונה אלטשולר היא אשת חינוך. עלתה מפולין בשנת 1946, נקלטה בארץ והקימה משפחה. בחרה את הסיפורים והקדימה מבוא מדעי נרחב לספרו של י. ד. ברקוביץ', יידישע דערציילונגען ("סיפורים ביידיש, 1906–1924"), שראה אור בשנת 2003 בהוצאת מאגנס. בין זרוּת לחברוּת הוא ספרהּ הראשון.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 99 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

קולו של המשורר

קולו של המשורר

אלן גינסברג
מחיר מכירה מודפס 49 ₪
למשורר צעיר

למשורר צעיר

יו מקדרמיר
מחיר מכירה מודפס 49 ₪
קיכלי בחשכה

קיכלי בחשכה

תומס הרדי
מחיר מכירה מודפס 64 ₪
בדיקה

בדיקה

דוד בן-בסט
מחיר מכירה מודפס 1 ₪
שולחנות ערוכים

שולחנות ערוכים

זאב וייס
מחיר מכירה מודפס 128 ₪
פופוליזם ומעמדות עממיים בישראל

פופוליזם ומעמדות עממיים בישראל

עופר סיטבון
מחיר מכירה מודפס 109 ₪