דף הבית > בית הפגישות
בית הפגישות

בית הפגישות

         

תקציר


"בית הפגישות" הוא רומן שמספר על פגישה אחת. זהו סיפור על משולש אהבה ובו שני אחים ואישה אחת, יהודייה בת תשע-עשרה, ממוסקבה שלאחר מלחמת העולם השנייה. במהלך הטיהורים הסטליניסטיים, האחים נעצרים והיריבוּת ביניהם מסתבכת ומתעצמת כשהשניים שוהים במחנה מבודד שבחוג הקוטב הצפוני.

במחנות הכפייה הסובייטיים איפשרו פגישות התייחדות של זוגות נשואים. בכל מחנה הוקם לצורך כך "בית פגישות", ונשות אסירים מכל ברית המועצות הגיעו אליו בתקווה לבלות בו עם אהוביהן, "אויבי העם". תוצאות המפגשים האינטימיים האלה היו כמעט תמיד טרגיות.

האח הבכור ועלום השם מגולל את הסיפור לאחר שנים רבות, כשהוא קשיש עשיר בן תשעים השב למולדתו מחייו השלווים בשיקגו. הוא ממען אותו לבתו החורגת. הוא חוזר לרוסיה כדי להיות עוד פעם אחת בבית הפגישות ולספר את סיפור האהבה הטעון שלו ושל אחיו הצעיר, לב.

אך הטינה הגדולה ביותר שרוחשת בתוכו היא לא כלפי אחיו, או כלפי הגורל שזימן לו נסיבות חיים קשות וקיצוניות, אלא בעיקר כלפי השיטה הסובייטית, עקרונותיה והתנהלותה. "רוסיה גוועת. ואני שמח" - זהו המשפט שסוגר את הספר, ולא במקרה. ההאשמה החריפה של המספר מכוונת כלפי האידיאולוגיה שעיוותה והמיתה את כולם: גם את מי שהאמין בה, וגם את מי שהצליח לשרוד אותה.

מרטין איימיס, בנו של הסופר קינגסלי איימיס ("ג´ים בר-מזל"), ממוקם בשורה הראשונה של סופרי בריטניה. "בית הפגישות" הוא הרומן ה-11 שלו, מאמריו בענייני אקטואליה מתפרסמים באופן קבוע בעיתונים. כל סיפוריו מתאפיינים ביכולת אנליטית להבחין בניואנסים של הנפש האנושית, בניסוחים מדויקים וכמעט אכזריים, ובלהט פילוסופי-חברתי.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 88 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

40% הנחה על הספר השני
מישהו אחר

מישהו אחר

גיום מוסו
מחיר מכירה מודפס 106 ₪
בדיקה

בדיקה

אדלברט פון-שאמיסו
מחיר מכירה מודפס 1 ₪
עסק ביש לאור ירח

עסק ביש לאור ירח

סטנלי.וו מוס
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
לכתוב סיפור מלחמה

לכתוב סיפור מלחמה

אדית וורטון
מחיר מכירה מודפס 59 ₪
הדף האחרון בחיי

הדף האחרון בחיי

יוסף חמוטל בר
מחיר מכירה מודפס 128 ₪
המרד על הקיין כריכה רכה

המרד על הקיין כריכה רכה

הרמן ווק
מחיר מכירה מודפס 148 ₪