דף הבית > בלי תופים וחצוצרות
בלי תופים וחצוצרות

בלי תופים וחצוצרות

         

תקציר

במשך חודשים ארוכים ניהלו מרק הלר וסרי נוסייבה דיון מעמיק, כעין משא ומתן, על הסדר שלום ישראלי־פלסטיני. פריו של הדיון הזה הוא תוכנית שלום, המביאה בחשבון אינטרסים וצרכים חיוניים יותר מאשר זכויות ומשאלות לב. שלא כרבים אחרים שעסקו בנושא, מרחיקים המחברים מעבר להכללות ומתארים את תוכנו הממשי של הסדר שלום, מורידים את הדיון בנושא מרמת המשמעות הקוסמית לרמה של בעיות קונקרטיות הטעונות פתרון. ואמנם, פרקי הספר עוסקים במכשולים העיקריים העומדים בדרך לשלום ובפתרונות להם: סידורי ביטחון, בעיית הפליטים, ההתנחלויות, מים, גבולות, ירושלים ועוד.
הגם שלא יכלו להגיע להסכמה בכל פרט ופרט, מראים שני המחברים בבירור, שפתרון של שתי מדינות חיוני לשלום בין ישראל לעולם הערבי, ויותר מכך – שהוא אכן אפשרי.
ניתן לראות בספרם לא רק מסמך פוליטי ואנושי מרתק כי אם תחזית מפוכחת באשר לאופיו של משא ומתן עתידי בין ישראל לפלסטינים. אם ייפתר אי־פעם הסכסוך המר שבין העמים, ייזכר ספר זה כנקודת ציון בדרך לשלום.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 72 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

738 ימים אב במסע

738 ימים אב במסע

 
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
בימת החיים

בימת החיים

עופרה ויינגרטן
מחיר מכירה מודפס 72 ₪
קיומי הוא שערורייה

קיומי הוא שערורייה

אוסקר ויילד
מחיר מכירה מודפס 50 ₪
ספר האורית של אבא סמואל

ספר האורית של אבא סמואל

יובל יוסף טובי
מחיר מכירה מודפס 400 ₪
לאניות דעתי

לאניות דעתי

בני עוד דון-יחיא
מחיר מכירה מודפס 95 ₪
קיטון אוכל תרבות ועיר מאז 1945

קיטון אוכל תרבות ועיר מאז 1945

 
מחיר מכירה מודפס 145 ₪