דף הבית > בעלי הבית
בעלי הבית

בעלי הבית

         

תקציר

במלחמת ששת הימים ביוני 1967 החילה מדינת ישראל שלטון צבאי על אוכלוסייה פלסטינית גדולה בגדה המערבית וברצועת עזה, ולמרות ניסיונות רבים ומגוונים של פלסטינים, ישראלים וגורמים בין=לאומיים לסיימו, הוא מוסיף להתקיים מאז ועד ימינו אלה.
בספר זה מתחקה שפר רביב אחר שורשיו של הכיבוש הצבאי הישראלי ובוחן שאלה בסיסית שהמחקר ההיסטורי טרם סיפק לה תשובה: כיצד גיבשה מדינת ישראל את שליטתה באוכלוסייה זו? לשאלה זו משנה חשיבות ככל שהשליטה הצבאית הישראלית בפלסטינים נמשכת ונראה שהארעי נעשה למצב קבוע. דורות של יהודים וערבים נולדו מאז וחיים במציאות המורכבת הזאת, וככל שהזמן חולף, עתידו ואחריתו של השלטון הישראלי בגדה המערבית אינם ברורים.
בעלי הבית עוסק בתהליך קבלת ההחלטות במדינת ישראל, מבאר ומנתח אותו, חושף את מורכבותו, את האפשרויות והחלופות שהעלו מקבלי ההחלטות, את המחלוקות ביניהם, הפשרות וההסכמות שהגיעו אליהן. לתוצאותיו של תהליך זה הייתה השפעה רבה על עיצוב חייהם של יהודים וערבים בין נהר הירדן לים התיכון במשך עשרות שנים, והיא ניכרת, אולי ביתר שאת, גם בימינו.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 88 ₪

*משלוח חינם בקניה מעל 249 ש"ח  

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

40% הנחה על הספר השני
להפיל פצצה

להפיל פצצה

אדם-גוזף ביים
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
40% הנחה על הספר השני
איך רודנים נופלים

איך רודנים נופלים

מרסל דירסוס
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
הממלכות הפראנקיות של ירושלים ועכו

הממלכות הפראנקיות של ירושלים ועכו

בנימין זאב קדר
מחיר מכירה מודפס 135 ₪
40% הנחה על הספר השני
השחר של הכול

השחר של הכול

דייוויד גרייבר
מחיר מכירה מודפס 139 ₪
נאורות במצרים הקולוניאלית

נאורות במצרים הקולוניאלית

ישראל גרשוני
מחיר מכירה מודפס 149 ₪
40% הנחה על הספר השני
בתוככי הרייך השלישי מהדורה מחודשת

בתוככי הרייך השלישי מהדורה מחודשת

אלברט שפאר
מחיר מכירה מודפס 128 ₪