דף הבית > הייחוד והיחד
הייחוד והיחד

הייחוד והיחד

         

תקציר

איך זה, למרות הקשיים וההתנכלויות, לא פרשו היחידים שהרכיבו את הקהילה היהודית בימי הביניים ממנה ועברו לדת הנוצרית?
איך זה, שלא נעלמה הקהילה היהודית?
מה באורחות חייה היה חזק כל כך ואיפשר לה לשרוד?
ועל הכל, כיצד ניתן להסביר את התופעה יוצאת הדופן על מוות על קידוש השם?
הספר שלפנינו מתמקד בחיפוש רחב אחר תשובות לשאלות הללו או במציאת פתרונות לחידה הגדולה אודות השרדותן של הקבוצות היהודיות בימי הביניים.
ובאמת, אי אפשר להתייחס לתופעת השארותה של הקבוצה היהודית בימי הביניים כאל דבר מובן מאליו. לחוקר הסקרן לא נותר אלא להתבונן בה תוך כדי פליאה, ולצאת וללמוד כיצד היא נתאפשרה.
בדרכי החיפוש למצוא תשובה ולייצר כלים לתובנה הולך שמחה גולדין בדרך מורכבת של עירוב תחומים, חציית קווים והצלבת נושאים, ומציע בפני הקורא פתח לפתרון בו תחומי ההיסטוריה, הדת, החברה והספרות משמשים אחד כנגד השני ואחד בצד השני בצורה מקורית ומרתקת.
ד``ר שמחה גולדין מרצה בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב. עיסוקו המחקרי מתמקד בתמונת ההיסטוריה החברתית, מרובת הגוונים של החברה היהודית בימי הביניים.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 68 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

מבצע - 49 ש"ח
פילוסופים נגד אלוהים מסה על אמונה בספק

פילוסופים נגד אלוהים מסה על אמונה בספק

גרמי פוגל
מחיר מכירה מודפס 49 ₪מחיר מודפס קודם89 ₪
מבצע - 49 ש"ח
נגורי

נגורי

ריוקו סקיגוצי
מחיר מכירה מודפס 49 ₪מחיר מודפס קודם89 ₪
חודש הספר - 20% הנחה
מבט אנושי

מבט אנושי

יובל לוריא
מחיר מכירה מודפס 89.6 ₪מחיר מודפס קודם112 ₪
חודש הספר - 20% הנחה
מייאוש לתקווה

מייאוש לתקווה

אבי שגיא
מחיר מכירה מודפס 94.4 ₪מחיר מודפס קודם118 ₪
המסכת השנייה על הממשל

המסכת השנייה על הממשל

גון לוק
מחיר מכירה מודפס 89 ₪
חודש הספר - 20% הנחה
השבר היהודי ישראלי

השבר היהודי ישראלי

חנוך בן-פזי
מחיר מכירה מודפס 86.4 ₪מחיר מודפס קודם108 ₪