
המקום בו מתחיל הכחול
תקציר
לפנינו רווק צעיר, נטול דאגות של ממש. שמו גיסין. הכנסותיו מספיקות לו למימון חיי נוחות ולהחזקת בית כפרי עם משרת. מה רע? יש לו גם זמן חופשי בשפע, והוא מנצלו לבילויים ולטיולים בסביבה.
מדי פעם הוא נטרד מכמיהה מעורפלת אך איתנה הנוגעת לקיומו: הוא רוצה להבין את תפקידו בעולם. מה עלינו לעשות עם הדבר הזה הקרוי "חיים"? מה ימצא גיסין בקו האופק, במקום בו מתחיל הכחול? הוא יוצא למסע מופלא בעקבות גורלו.
הקריאה ברומן הזה, כמו בספריו האחרים של מורלי, מעוררת תחושה נדירה של אושר ספרותי. המקום בו מתחיל הכחול הוא מעדן, פנטזיה סאטירית שבה האנושות עונדת קולר של כלב. מורלי הוא אמן ההומור, האירוניה והאנושיות, ומילותיו חודרות כל כך משום שהוא כותב בגובה העיניים. הפנטזיה העדינה והגאונית הזאת יכולה להפוך ימים קשים לתשתית פורייה להצמחת תקווה חדשה.
כריסטופר מורלי נולד בפנסילבניה ב-1890.
אמו היתה מוזיקאית ומשוררת, והיא שהציתה בלבו את האהבה לספרות ולספרים. אביו היה מתמטיקאי.
הוא למד היסטוריה מודרנית באוקספורד, וב-1913 שב לארצות הברית והתיישב בניו יורק, שם נישא להלן בות' פיירצ'יילד. לזוג נולדו ארבעה ילדים. הוא החל לפרסם את כתביו ב-1917, היה סופר פורה וכתב יותר ממאה ספרים – רומנים, ספרי מסות וספרי שירה – שהנודעים בהם הם "פרנסוס על גלגלים" (1917) ו"קיטי פויל" (1939). מאפיין מעניין של ספריו הוא הדגש על דמויות נשיות. הוא עבד בהוצאת ספרים, ערך כתבי עת והיה מפיק תיאטרון.
בין מפעליו הספרותיים היה הוצאה לאור של "כל סיפורי שרלוק הולמס".
עם מותו, בשנת 1957, פרסמו עיתוני ניו יורק מסר אחרון ממנו לחבריו: "קראו בכל יום דבר שאף אחד אחר אינו קורא. חשבו בכל יום מחשבה שאף אחד אחר אינו חושב. עשו בכל יום מעשה שאף אחד אחר אינו טיפש מספיק כדי לעשות. לא טוב לה, לנפש, להיות תמיד חלק מאחדות הדעים."