דף הבית > העברית ולשונות אירופה
העברית ולשונות אירופה

העברית ולשונות אירופה

         

תקציר

הספר העברית ולשונות אירופה מוקדש לבחינת צמיחתה, התגבשותה והתקבלותה של לשון ספרותית חדשה, ובכללה לשון הכתיבה הספרותית־אמנותית.
בספר שלפנינו נסקרות צמיחתן ויצירתן של הלשונות האירופיות הספרותיות, לשון לשון ודרכי פיתוחה והתפתחותה. בהמשך נידונים חמישה ניסיונות מודעים ומכוונים שנעשו בסוף המאה ה־19 ובתחילת המאה ה־20 ליצור עברית ספרותית חדשה הן עבור הספרות היפה והן עבור הספרות הפובליציסטית.
העמדת יצירתה של העברית הספרותית החדשה על רקע יצירתן או תחייתן של הלשונות הספרותיות האירופיות בעת החדשה מאפשרת לנו לראות את פיתוחה ועיצובה גם כאחת החוליות בתהליך כללי של יצירתן והתפתחותן של לשונות ספרותיות סטנדרטיות, בעיקר אותן הלשונות שפיתוחן היה חלק אינטגרלי מן התחייה הלאומית של עמי אירופה במאה ה־19.

אילן אלדר, הוא פרופסור אמריטוס בחוג ללשון עברית באוניברסיטת חיפה. הוא בעל תואר דוקטור ללשון עברית מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים (תשל"ח). בשנת 1991 נבחר לחבר מלא באקדמיה ללשון העברית.
בהוצאת כרמל ירושלים ראו אור ספריו: ממנדלסון עד מנדלי, בדרך לעברית חדשה (2014); תולדות הלשון העברית בהיבט חברתי ולשוני ובהתפלגות גיאוגרפית (שני כרכים, 2018); חקר הלשון העברית בימי הביניים, טקסטים ומחקרים (2019) והמחזאות העברית המקורית והמתורגמת מראשיתה עד תום המאה ה־19, סקירה כרונולוגית (2023).

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 98 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

במבט לאחור 1887-2000

במבט לאחור 1887-2000

אדוארד בלאמי
מחיר מכירה מודפס 124 ₪
כתבים אסתטיים

כתבים אסתטיים

גיאורג זימל
מחיר מכירה מודפס 49 ₪
יהודית או דמוקרטית

יהודית או דמוקרטית

אריה דיין
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
40% הנחה על הספר השני
מה היה קורה אם (כריכה רכה)

מה היה קורה אם (כריכה רכה)

רנדל מונרו
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
תמיס מול קליאו

תמיס מול קליאו

נתי רון
מחיר מכירה מודפס 112 ₪
מדרש איציק

מדרש איציק

איציק מאנגער
מחיר מכירה מודפס 79 ₪