דף הבית > הפירמידה
הפירמידה

הפירמידה

         

תקציר

אִיסְמַעִיל קָאדָרֶה (2024-1936), מטובי הסופרים האלבנים בעת המודרנית, מפענח בספרו הפירמידה את כתב החרטומים של העריצות. היצירה, המתמקדת כביכול בבניית הפירמידה המצרית, עוסקת בשליטים ובנתיניהם בכלל ודנה במחיר שעם נאלץ לשלם בגלל גחמנות מנהיגיו. הספר ראה אור בתרגומו לצרפתית בתחילת שנות התשעים וגרסתו המקורית התפרסמה באלבניה רק אחרי התמוטטות המשטר הקומוניסטי.

איסמעיל קאדרה נולד בעיר גִ'ירוֹקָסְטֶר (דרום אלבניה) והיה לאחד המבקרים הנחרצים של מוסדות השלטון בארצו. במהלך שנות כתיבתו היה מועמד קבוע לפרס נובל וזכה בפרס בוקר הבין־לאומי. יצירתו הענפה כוללת סיפורת, שירה, מסות ומחקרים.
האגיפטולוגית, פרופ' אורלי גולדווסר (האוניברסיטה העברית) והמתרגם, המשורר רמי סערי, צירפו לספר אחרית דבר על הרקע המצרי ליצירה ועל מקומו של קאדרה בספרות ארצו.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 88 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

הפירמידה

הפירמידה

איסמעיל קאדרה
מחיר מכירה מודפס 59 ₪
40% הנחה על הספר השני
עמוק ככל שתגיע

עמוק ככל שתגיע

טובה אלסטרדאל
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
40% הנחה על הספר השני
תעלומת היעלמה של הנערה המהפנטת

תעלומת היעלמה של הנערה המהפנטת

תיאודורה גוס
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
הפיות של אירלנד

הפיות של אירלנד

ויליאם בטלר ייטס
מחיר מכירה מודפס 112 ₪
40% הנחה על הספר השני
ילדות רעות

ילדות רעות

קמילה סוסה-ויאדה
מחיר מכירה מודפס 75 ₪
40% הנחה על הספר השני
השדכנית

השדכנית

לינדה כהן-לויגמן
מחיר מכירה מודפס 99 ₪