דף הבית > וכל נתיבותיה
וכל נתיבותיה

וכל נתיבותיה

         

תקציר

וכל נתיבותיה הוא ממואר אישי, מצער ומצחיק של ישראלי מן השורה, שצלל מכורח הנסיבות אל תוך אחד הפרקים המרתקים ביותר בהיסטוריה החדשה – התפרקות האימפריה הסובייטית בסוף המאה הקודמת ובתחילתה של המאה הנוכחית. המחבר, אריה בן-צל, היה שליחו של אחד האגפים של משרד ראש הממשלה אל המרחב הסובייטי והפוסט-סובייטי. במסגרת תפקידו גמא אלפי קילומטרים – ברכבות, באוטובוסים, במכוניות ובטיסות פנים – בין כפרים, ערים, מחוזות וערי בירה סובייטיות, בזמן שבו קרסו באחת כל המנגנונים השלטוניים, שחיברו יחד את מה שנקרא פעם ברית המועצות, מעצמת ענק שהשתרעה על פני כשישית מהשטח היבשתי של כדור הארץ. בקולו הייחודי, שהורגל לשתיקה יותר מאשר לדיבור ולחשיפה, פותח המחבר צוהר אל תהליך ההתמוטטות של הגוליית הסובייטי, ומתאר, בין השאר, גם סצנות של אנשים קטנים שהולכים לאיבוד אישי באבדון הגדול וגם תהליכים בקנה מידה אימפריאלי, שהיה שותף להם בעל כורחו, לעיתים תוך סיכון חיים של ממש.
תיאורי הדמויות וקורותיהן, המקומות, הסיטואציות והסצנות – כל אלה משורבטים ביד אומן בידי אדם שהשתתף באופן פעיל במבצעי הצלות של קהילות יהודיות מחד, ובפגישות עם בעלי תפקידים ברמה הדיפלומטית הגבוהה ביותר מאידך. בן-צל נע בין פעילות תחת אש לבין מפגשים הרי גורל עם סמי-מנהיגים שצמחו כמו נרקיסי שלג תחת מעטה הקרח הסובייטי המתפורר של מה שנראה אז כאביב של עמי ברית המועצות. כאיש צללים מובהק הוא מספר את סיפורו בענווה, בנינוחות שקטה, בדיעבד – ועם זאת באופן שאינו מאפשר להניח את הספר הזה מהיד.
אריה בן-צל נולד בריגה, לטוויה הסובייטית. בסוף שנות השישים עלה לישראל עם אמו ואחותו. בשנות השמונים המוקדמות למד באוניברסיטת באפולו במדינת ניו-יורק, ארה''ב. הוא התמחה במימון ובמערכות מידע וסיים תואר שני בפיקוח פיננסי ובכלכלה ניהולית. זהו ספרו הראשון הרואה אור בעברית.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 98 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

הירקון 116 ב

הירקון 116 ב

אורית הראל
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
השנה שאחרי הפור

השנה שאחרי הפור

אברהם אליצור
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
כובעים וחליפות

כובעים וחליפות

עדן אביטבול
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
אורחים

אורחים

איילת גונדר-גושן
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
הנערה מהבית הוורוד

הנערה מהבית הוורוד

ליאורה פיין-הילר
מחיר מכירה מודפס 89 ₪
בדמי ימיה לשי עגנון

בדמי ימיה לשי עגנון

דורון כהן
מחיר מכירה מודפס 118 ₪