דף הבית > כל הפרחים אבא
כל הפרחים אבא

כל הפרחים אבא

         

תקציר

גּוֹרָלֵנוּ
כְּאִלּוּ נִכְתַּב מֵרֹאשׁ
כְּאִלּוּ לֹא הָיְתָה לָנוּ
בּוֹ יָד

אֲבָל הָיְתָה
אַבָּא
הַיָּד שֶׁלְּךָ
וְהַיָּד שֶׁלִּי

שֶׁמִּקְּצוֹת אֶצְבְּעוֹתֵיהֶן
נָטַף גַּעְגּוּעַ
לְמַגָּע


בקריאה ראשונה נדמה כי הפואמה שלפנינו היא שיר קינה, פרידה מאב, שמתחקה אחר היחסים הסבוכים שמנהלת בת עם אביה. אבל למעשה זהו שיר-פגישה. אילה קיטה פותחת עבורנו שער עץ פשוט ובעדו אנו נכנסים לתוך גן, מעשה ידיו של האב. גם לאחר מותו, בגנו המטופח ממשיכות העונות להשתנות והרוח מניעה את ענפי העצים והאדמה ממשיכה להיות בית גידול למיני חיים. והאב מוסיף וחי בתוך כל אלו, כמו בתוך לב בתו.
וגם הספר חי. אפשר וכדאי להיכנס לתוכו ולשבת בגן שכתבה ורשמה עבורנו אילה בעדינות ובכישרון. לשבת זמן מה תחת עץ התפוח, לצד הכלניות והפרגים, להתבונן בפירות המבשילים, תמיד בעונה הנכונה. להביט באופן שבו אילה חושפת את גלעין העבר לצד הווה המתמשך בין בת לאב, בספר הזה, שכל כולו שיר אהבה.
ענת לוין

אילה קיטה. ילידת חיפה. אמנית יוצרת, בעלת תואר שני באמנות מאוניברסיטת חיפה. מטפלת באמנות ופסיכותרפיסטית. מתגוררת במושב גבע-כרמל.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 50 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

ענן

ענן

שגיא אלנקוה
מחיר מכירה מודפס 78 ₪
שירים אחרים

שירים אחרים

יהודה כהן
מחיר מכירה מודפס 50 ₪
התרעות

התרעות

רון גרא
מחיר מכירה מודפס 54 ₪
הצוק

הצוק

עודד גיורי
מחיר מכירה מודפס 36 ₪
הנשיקה של הלחם

הנשיקה של הלחם

ענת דור
מחיר מכירה מודפס 76 ₪
ברווזים בכפר

ברווזים בכפר

צביקה שטרנפלד
מחיר מכירה מודפס 62 ₪