דף הבית > כתבים נבחרי
כתבים נבחרי

כתבים נבחרי

         

תקציר

336 עמודים

מלאני קליין פרסמה בין השנים 1921-1963 סדרת מאמרים וספרים ששינו את פני הפסיכואנליזה.
בעידודם של שנדור פרנצי וקארל אברהם פתחה בעבודה עם ילדים צעירים שסבלו מהפרעות קשות, עבודה שלא היתה מקובלת אז בפרקטיקה הפסיכואנליטית ואף נתפסה כמסוכנת. לצורך עבודתה פיתחה טכניקת משחק לא-לשונית המקבילה לשיטת האסוציאציות החופשיות ולפירוש החלומות האופייניים לאנליזה הרפידיאנית של האדם הבוגר. שיטה זו סללה את הדרך להיכרות עם שלבי ההתפתחות, החשיבה והרגש המוקדמים ביותר.
חדירתה ל``ארץ הצללים`` של הילדות הובילה לפיתוחה של תיאוריה חדשה ומהפכנית על-אודות מהות ההתפתחות הנפשית, ולטביעת מושגים שקשה לדמיין את החשיבה והטכניקה הפסיכואנליטית העכשווית בלעדיהם. יתר על כן, קליין שרטטה את היחסים המורכבים בין הרסנתו להתפתחות בונה, ובין אהבה לשנאה.
החשיבה הקלייניאנית שינתה באורח רדיקלי את הטיפול הנפשי בילדים ותרמה לחקר מצבים מנטליים מוקדמים הנמצאים בבסיס מחלות הנפש הקשות של מבוגרים. כמו-כן, הפרתה חשיבתה של קליין דור שלם של הוגים פסיכואנליטיים, כגון: וילפרד ביון, דונלד ויניקוט, חנה סגל, בטי ג`וזף, הרברט רוזנפלד, דונלד מלצר ורבים אחרים.
בשנים האחרונות זוכה עבודתה של קליין לתשומת-לב רבה, הן מצד דיסציפלינות שונות והן מצד זרמים עכשוויים בשדה הפסיואנליטי. לראשונה מתורגמים לעברית כתביה המרכזיים של קליין ומוצגים לקורא בסדר כרונולוגי, המאפשר להתחקות אחר התפתחות מחשבתה ועבודתה הקלינית.
לספר מצורף מבוא המציג את עיקרי חשיבתה היחודית.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות
אזל זמנית

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

בדיקה

בדיקה

אפרת הראל-היימן
מחיר מכירה מודפס 1 ₪
שינה לעייפים

שינה לעייפים

יונתן קושניר
מחיר מכירה מודפס 125 ₪
כורסת הפסיכולוג בתא הטייס

כורסת הפסיכולוג בתא הטייס

אייל גושן
מחיר מכירה מודפס 125 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
יחסים מסוכנים

יחסים מסוכנים

מחיר מכירה מודפס 99 ₪
חודש הספר 20% הנחה
קו של אור

קו של אור

תמר לביא
מחיר מכירה מודפס 111.2 ₪מחיר מודפס קודם139 ₪
חודש הספר 20% הנחה
שבויים בדמיון

שבויים בדמיון

אלי זומר
מחיר מכירה מודפס 102.4 ₪מחיר מודפס קודם128 ₪